Problem Läst 2018 ggr

Tatuering + Nickelallergi?

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Jag tror jag har fått nickel allergi, iallafall på magen av ett skärp :S min lärare (metall) sa till mig att ifall du har nickelallergi och tatuerar sig så kan allergin bli värre pågrund av färgen :S (hon har sina konstiga idder) me jag blev lite orolig och undrar om det är någon mer som har hört detta?

Hittade denna sidan med just din fråga http://allergi.nu/fragor/tatueringar

 

Relationer.ifokus *  * Kvinna.ifokus * Fiske.ifokus *
Har du frågor som rör ifokus och dess funktioner? -> Support.

 

 #1 jag fattade aldrig om man fick tatuera sig även om man hade nickel allergi eller inte.. det konstiga är att jag får inga besvär av att använda oäkta örhängen, inte heller några besvär genom att hantera oäkta metaller. bara jusst på magen där skärpets metall platta ligger emot :S

hmm...

varför inte ringa vårdcentralen och fråga?

Det bör inte vara några problem med dagens färger. 1 person på 1000 får allergisk reaktion som visar sig i att tatueringen tar längre tid på sig att läka. Det är vad min tatuerare sa. Dagens färger är så snälla.

Relationer.ifokus *  * Kvinna.ifokus * Fiske.ifokus *
Har du frågor som rör ifokus och dess funktioner? -> Support.

 

#4  På vårdcentralen vet dom ingenting om tatueringar, inte särskilt mycket om piercingar heller. Bara om misslyckade bodymods.

Vet - har jobbat som ssk nästan 25 år. 

#6 Ja, dom känner så klart mest till det som blivit misslyckat. Det är ju då folk kontaktar dem. Bäst är att fråga en bra tatuerare.

Relationer.ifokus *  * Kvinna.ifokus * Fiske.ifokus *
Har du frågor som rör ifokus och dess funktioner? -> Support.

 

#6 tänkte mer på om de visste om man ska undvika nåt med tanke på allergi, de borde ju veta rent allmänt om man frågar vad för ämnen man borde undvika. behöver ju inte säga att det handlar om tatuering :)

nu känns det som om det blev lite luddigt :P men det jag menar är att det skadar ju inte att fråga :)

En tatuerare bör veta bäst vilka ämnen som finns i färgerna, så fråga en tattoo studio om saken?:)

Men själv tror jag inte de är några problem eftersom färgerna idag är väldigt bra utformade.

Liss
- Moderator @ Bodyart.iFokus ☆


dom nya tattuerings färgerna är bättre för allergiker.mindre bly

tack alla:P då vågar jag tatuera mig hihi :P

de va inte så att den där plattan låg å skavde  mot huden då så det blev rött? :D

är det inte nålen som din lärare tänker på då kanske?

#12, alltså, det blev inte vidare rött utan det blev mer eksem och sårigt, som kliar något så ut i helvete, och då kliar jag tyvärr upp dom så de blir ärr :S

 

#13 nej det var nog färgen hon mena tror jag..

 

Men det lite konstiga är att jag håller på mycket med olika metaller, äkta och oäkta eftersom jag går smyckes design,.. men det är bara metallen på skärpet jag får eksem/sår av, men enligt min lärare (metall) så innehåller bältes spännen myckt nickel.. så det kanske blev en överdos på magen :P

fast jag måste säga att jag inte tror de är nickelallergi. Jag fick med så av ett av mina skärp.. så fick sätta tejp runt just där. Men jag är både tatuerad och piercad flertal gånger. Och jag kan ha vilka örhängen som helst.

Liss
- Moderator @ Bodyart.iFokus ☆


då låter vi lika, jag kan med ha oäkta örhängen mm.. tänkte måla genomskinligt nagelack på baksidan av plattan på skärpet =)

sen kan ju olika saker innehålla olika mycket nickel och detdär skärpet släpper kanske iväg så mycket att vemsomhelst reagerar. ta det försiktigt bara eftersom man kan bli allergisk om man utsätts för det för mycket..

För mig låter det som nicke allergi, min kompis hade det och fick alltid sånt av skärp. Det kan även vara som #17 Skriver,

Fast som sagt, en tatuerare vet bäst :)

Relationer.ifokus *  * Kvinna.ifokus * Fiske.ifokus *
Har du frågor som rör ifokus och dess funktioner? -> Support.

 

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!

Mer på iFokus