Övrigt

Välkommna alla medlemmar

2008-12-14 03:44 #0 av: Liss

Gamla som nya medlemmar kan ha nytta av denna artikel. Här finns det snabblänkar till andra artiklar och nyttigt vetande. Det du behöver veta som ny medlem finns här och kanske det du är speciellt intresserad utav.

Välkommen!

Du som kom hit via en sökning i en sökmotor, hoppas att du hittar det du söker. Om du inte gör det får du gärna ställa frågor.

Registrera dig här nedan så kan du ställa dina frågor direkt i forumet. Det tar bara en minut och kostar ingenting. Bland alla fördelar med att vara medlem finns:

 • Du kan sätta bevakningar på diskussioner du tycker är intressanta.
 • Du kan delta i och läsa röstningstrådar.
 • Du kan gå med i dolda grupper.
 • Du blir medlem i hela iFokus med samma medlemskap.
 • Du får ett fotoalbum, en blogg och gästbok.

Du är välkommen på bodyart i vilken ålder du än är, nybörjare som inbiten, pratsjuk som tyst. Vi är en samling härligt folk med skön stämning, både ovana och vana. Och forumet lär du dig snart att använda.

För allas trivsel läs gärna "Skrivregler" som gäller över hela iFokus nätet. Viktigt är även "Copyright" då ingen vill få sin tatuering eller sina verk kopierade utan tillåtelse, inne på bodyart.

När ni skriver ett inlägg i forumet är det viktigt med en bra rubrik. Fördelen med en bra rubrik är:

 • Bra för skribenten som lockar fler att läsa inlägget
 • Bra för besökaren som lättare hittar vad den söker
 • Bra för sajten som får högre aktivitet

Några tips för innehåll i rubriken:

 • Sammanfatta inlägget
 • Berätta något
 • Använd substantiv och verb
 • Fråga
 • Använd minst tre ord
 • Utnyttja den plats rubriken har
 • Undvik utropstecken

Vi stödjer inte s.k. hemmapuleri, alltså att pierca själv utan utbildning  och även tatuera utan utbildning/lärlingsjobb. Man behöver också vara certifierad för att ens kalla sig utbildad.

Diskussioner/reklam för "hemmapulare" och redskap undanbedes.

Är du minderårig och vill tatuera dig, hänvisas du till artikeln "Tatueringens nackdelar" för att läsa delen längst ner. Men ni är självfallet välkomna att skriva och fråga lika mycket som någon annan.

Ni nya hänvisar jag till att läsa "Om sajten", vilket finns långt upp till vänster, där det står vad just bodyart utgår ifrån och även vad vi inte tillåter.

Inne på "Länkar" finns en hel del att se, från tattostudios i olika städer till piercings- webbutiker och kläder.

Här inne på bodyart har vi också en dold grupp som heter "Privat Bodyart", där folk kan skriva och visa bilder i mer privat karaktär. För att få vara med i privata delen får du ansöka, läs mer i artikeln.

Uppe till vänster finns också "Artiklar" att gå in på, där de finns en hel del att läsa om. Men för enkelhetens skull samlar jag några av artiklarna här i en och samma artikel. Då blir det bara ett klick ifrån, tryck på det du är intresserad utav och artiklarna kommer fram.

På väg att göra första tatueringen? Då kan du läsa artikeln "Att tatuera sig". Där efter kan de även vara bra att läsa lite om "Skötselråd för tatuering".  Då har du möjligtvis kommit en bit på vägen.

Kanske är du intresserad av piercings i stället/också. Då finns artikeln "Piercings - Placering", där du ser olika typer och placeringar av piercings. 
Kanske får du någon inspiration utav det. Då har ni även "Skötselråd för piercings" att läsa igenom.

Ibland kan det även vara svårt att hänga med inom kroppssmycken så som material, storlek och olika stilar - vad som går till vad. Därför har jag försökt skriva om dem allra flesta material som finns, i artikeln "Piercing smycken - Material", och även om storlek och former i artikeln "Piercing smycken - Mått och Form"

Något som är populärt är att töja öronloberna. Är du intresserad och inte vet hur de går till eller vill veta mer, läs artikeln "Töja öronen". Men var försiktig, det är beroendeframkallande som de mesta inom bodymodification, och svårt att sluta.

 

Något relativt nytt inom bodymodvärlden är dermals, de blir populärare och bättre vart efter. Ett smycke som ser ut att vara fastskruvat direkt i huden. Gillar du piercings kanske du även förälskar dig i detta. Olika dermals och metoder kan du läsa om just i artikeln "Dermals".

En annan piercing teknik som är populär är "Surface piercing". Är du nyfiken är det bara att läsa.

Vill du gå steget längre från tatueringar och piercings så finns det även artiklar med mera avancerad bodymodification, så som;
"suspension och pulling", "scarification", "brandning" och "tungklyvning".
Bortsett från det finns det ytterligare mer att läsa om. Du kan läsa artiklar om extrema människor inom bodymod världen, behandlingar för bodymods, råd om livet med bodymods och mycket mer.  Så ett tips är att kika runt lite själv också.

Jag som skriver heter Lisette och är Sajtvärd på Bodyart.ifokus. Mig kan du fråga om de som utgår från sajten. Jag har också mina medarbetare jenkass och Aviendha som är ovärderliga. Även dem kan svara på era frågor. Annars är det bara att sätta igång och skriva, fråga och titta på bodyart. Se om ni hittar något av intresse.

Hoppas ni kommer att trivas och får er en bra stund på sidan.
Mvh LisetteS - Sajtvärd, Hera - Medarbetare, Mandariiin - Medarbetare
Bodyart.ifokus

Anmäl
2009-01-26 21:01 #6 av: GudinnanLilith

Tack....för fantastiskt mycket information...super vad du skrivit intressant här...Härligt med engagerad sajtvärd...

Kram // Fridens duvor

Anmäl
2009-01-26 21:04 #7 av: Liss

Kul att höra Skrattande

Anmäl
2009-04-10 00:30 #8 av: milky

Najs :) me lajki this site ;)

Anmäl
2009-04-10 01:26 #9 av: Liss

#8 Härligt Skrattande

Anmäl
2009-04-11 23:31 #10 av: Nostie

Håller med, riktigt bra engagemang! Tummen upp

Anmäl
2009-04-11 23:41 #11 av: Liss

#10 Tackar tackar, och välkommen Glad

Anmäl
2009-06-23 19:10 #12 av: janesmatte

jätte br sajt tack Glad

Anmäl
2009-10-08 21:39 #13 av: tessthelady

tack för en bra sida! perfekt att man får så mkt information! :D

Anmäl
2011-11-22 17:26 #14 av: Dreamsabout..

Oj, så mycket information! Me gusta.. Verkligen sugen på att börja pierca mig! Tungan ute

Anmäl
2011-11-23 01:12 #15 av: Zandrama

Underbar sida! Och jag blev desto gladare när jag läste att allt hemmapul ska hållas borta. Awesome!

//Belinda aka Zandrama

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.