Bodymods

Erik Sprague - "The Lizardman" - Ödlemannen

2008-05-14 13:21 #0 av: [jenkass]

En ödla lika stor som en människa? Nej det är bodymodifications vi talar om! Erik Sprague, mera känd som "The Lizardman", har genomgått över 500 timmar på tatueringsbritsen. Mer om hans bodymods kan du läsa om i denna artikel.

Erik föddes den 12 juni 1972 och växte upp i Ellenburg, Clinton County, NY. I november 2003 gifte hans sig med sin fru Meghan och de bor numera tillsammans med deras fyra illrar i Austin, Texas. Erik försörjer sig genom att resa runt om i världen och underhålla för människor som vill se hans show som är en blandning mellan stand-up och stunts.

Bilden är tagen från http://www.thelizardman.com/archives/home/meghan.html 
Bilden är tagen från http://www.thelizardman.com/


Men varför likna en ödla?
"Jag kände att jag ville välja ett tema som gick att utföra över hela kroppen, men det viktigaste förstås var även att ha något som jag ville leva med resten utav mitt liv. Efter att ha övervägt olika alternativ och gått igenom olika stilar, former, linjer osv. kände jag att det var ödle-temat som passade mig bäst. Både för att jag gillade stilen och för att det passade in med mina andra ideer jag hade inom bodymodification, som att splitta tungan osv." 


The lizardman har även andra modifications som kanske inte hör till en ödlas utseende, som töjda öronlobbar, när man frågar honom varför svarar han: "Med mitt projekt vill jag inte helt och hållet gå från reptilers aspekter, kroppen är ju fortfarande min egen och jag gör det som faller mig in och det som jag tycker är snyggt." 

Det var i början av 90-talet som Eriks tankar om att likna en ödla satte igång. Efter mycket övervägande och design så gjordes det första "riktiga" jobbet som hörde till ödle-utstyrseln först 4 år senare, 1994.
Bilden är tagen från http://www.thelizardman.com/bodmod/index.html
Bilden är tagen från http://www.thelizardman.com/

 

Hur många bodymodifications har Lizardman gjort?*Mellan 650 - 700 timmars sittningar hos tatueraren

*ett flertal piercings

*ca 25 mm töjningar i öronlobb

*ca 12 mm töjning i septum

*5 stycken teflonimplantat ovanför ögonbrynen liknande horn 

*filat ner fyra av sina tänder

*klyvt tungan 

Bilden är tagen från http://www.thelizardman.com/


Dessa bodymods är utförda av bl.a. Mike Tidwell på Obscurities i Dallas (tattoo), Mad Pup i Plattsburgh, NY. (tattoo), Keith Alexander (piercing), Steve Haworth Phoenix, Arizona. (implants) Dr. Harvey Winter i Albany, NY (filed theets)  Dr. Lawrence Busino (tongue splitting)


Bilden är tagen från http://www.thelizardman.com/

 

Hur mycket har då alla denna bodymodifiering kostat? Erik har inte någon större koll på hur mycket exakt allting har gått på, han har fått mycket gjort gratis eller till reducerat pris. Men på ett ungefär så hamnar man på 1,6 miljoner SEK.

Vad händer när du blir gammal? Tänk om du ångrar dig? "Mina verk har gjorts utav dem bästa artister och designen är utvecklad såpass bra att potentialen för temat fortfarande håller ett bra resultat när man blir gammal. Med de professionella risker jag tagit så blir jag inte mer än glad att få leva länge och bli en gammal skrynklig lizardman. Alla kan vi ångra oss, men det gäller även den som tar värvning i armen eller läser en viss linje i skolan. Jag har gjort mitt bästa över att fundera och planera över saker som skulle få mig att avstå, men jag tror inte att jag kommer ångra mig och isåfall så hade jag aldrig gjort detta från första början."


____________________________________________


All info är översatt till svenska direkt från Lizardman's hemsida (se länkar) Givetvis har jag fått tillstånd av Erik Sprague att skriva denna artikeln och publicera bilderna här på bodyart.ifokus. Är du intresserad att läsa om Lizardman's bodymodicitations och hur dem gick till att göra, läkning osv. så kika in på de länkar som finns här i högerspalten.

Relaterade länkar

Av: jenkass

 

 

 

 

 

 

 

Datum för publicering

  • 2008-05-14
Anmäl
2008-05-14 14:43 #1 av: AnnaFreds

Riktigt häftigt! :) Läste om det i tidningen nån gång. Och så finns det en Catman elelr vad han hette, han hade satt in morrhår ;)

Anmäl
2008-05-14 14:48 #2 av: svartelbas

hurra, jag och lizardman fyller år på samma dag! ;)

kul artikel, jenkass!  

Anmäl
2008-05-14 17:13 #3 av: Liss

Skit bra Jenkass:) Vart super..

Han är rätt intressant om man säger så:)

Anmäl
2008-10-23 01:22 #4 av: TacoBelle

Min söta syster med Erik. Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.