Tatueringar

Cover-up och Touch-up

2008-05-21 17:32 #0 av: Liss

Om du blivit missnöjd, ångrar ditt motiv för tatueringen eller om den blekts med åren, då finns det faktiskt sätt att återgärda det. Cover-up är för dig som vill täcka med något helt nytt medans Touch-up är för dig som bara vill fylla i och återgärda tatueringen.

 

Tattoo Cover-up
Att stå inför en tatuering du inte vill ha, då har du två alternativ för problemet. Tattoo removal (tatuerings "borttagning") är såklart ett alternativ.
Men det är dyrt, smärtsamt, och lämnar oftast ett ärr,
(läs laserbehandlingsartikeln) så många väljer att göra en Cover-up.En coverup kan ta form av ett omarbete som i grund och botten är att man går över samma tatuering för att göra den "renare". Genom att man gör konturerna tydligare, fräschar upp färgerna och så vidare. Om original tatueringsverket är acceptabelt men dåligt gjord är det här det enklaste valet.

Men i den rätta form som en cover up står för, använder sig artisten av en mörkare och större design för att täcka den befintliga tatueringen. Stor omsorg bör användas för att välja en bra artist för en coverup, eftersom du verkligen inte vill att de ska bli värre.


Förr var coverups rätt råa. Svarta pantrar, tribaler och 8-balls var ditt bästa val. Nu för tiden finns det uppfinningsrika artister som använder sig utav balanserat förnuft av ljus och skuggning, som kan täcka dem flesta tatueringar så fint att en annan människa aldrig skulle ha upptäckt att det någonsin var något annat där.

 
Vit färg (white Ink) är ibland använt för att ljusa upp den gamla tatueringen i förberedelse för en coverup. Och andra tar bort tatueringen stegvis innan dem täcker den.

Tack för alla cover-up bilder Jenkass sambo

 

Tattoo Touch-up
Dåligt gjorda tatueringar, tatueringar på känslig hy eller hy som har upprepad skinnåterväxt så som läppar, händer eller fötter kan behöva touchup. Touchups kan bli utförd av original artisten som gjorde den första gången, ifall det t.ex. är en tattoo blow-out, att den bleknat eller att de var dålig läkning. Men är tatueringen bara ett dåligt arbete från början så bör du hitta en ny artist för en touchup. Men var då beredd på att betala fullt pris för tatueringen om du bestämmer dig för det.


En touchup är när man håller sig till den gamla tatueringens stil och design, till skillnad från en coverup som blir helt täckt och omarbetat till en ny design. Var uppmärksam på att alla artister inte är villiga till att göra en touchup på en tatuering som en annan artist gjort.


En tatuering som gjorts bra från början av en erfaren artist, som använder sig av ordentligt material, behöver inte nödvändigtvis touchup med ålder. Att skydda din tatuering från överdriven sol- exponering och andra faktorer kommer också att hjälpa till att bevara färgerna och liv i din tatuering.

(Har ni bilder på en touch-up får ni gärna bidra med det till artikeln)

 

Av: LisetteS

Datum för publicering

  • 2008-05-21
Anmäl
2008-05-21 22:53 #1 av: [Mova]

hur blev den när den blev helt klar?=)

Anmäl
2008-05-21 22:59 #2 av: Liss

På den sista bilden i artikeln står det att den är klar. Jag vet inte om han ska ha vatten eller så runt. Får se vad Jenkass skriver:) Är mäktigt imponerad av hans koifiskar som han gjort själv iaf:)

Anmäl
2008-05-21 23:01 #3 av: [jenkass]

nej den är inte helt färdig ännu.. lite vatten å så ska det bli runt om så inte linjerna efter tjejen syns alls.

Anmäl
2008-05-22 18:23 #4 av: vivalaferret

ska ta hem lite specialfärgen innan jag kan göra klart denna;)

Anmäl
2008-05-22 19:59 #5 av: [Mova]

Den är verkligen jätta fin :)

Anmäl
2008-05-22 20:01 #6 av: [Mova]

Jenkass : tatuerar din kille vem som helst? (menar på att kanske få ett jobb gjort hos han )   =)

Anmäl
2008-05-24 01:25 #7 av: vivalaferret

det e jag som e jenkass kille;) pm:a jenkass om detta så inte någon blir grinig:P

 

 

Anmäl
2008-09-05 01:40 #8 av: Anna-Klara

uhm, har den här blivit färdig än? Glad

Jag är lite nyfiken på resultatet.. 

Anmäl
2008-09-05 11:15 #9 av: [jenkass]

#8 nej tyvärr inte, en massa andra projekt på gång.. men så fort den e klar kommer det upp bild :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.