Bodymods

Surface Piercing

2008-02-22 18:04 #0 av: Liss

En ytlig piercing i samma plana yta av skinnet. Exempel: Nape, Madison, Ögonbryn, Navel och Sternum/cleavage.

Surface Piercing, en surface piercing är en piercing där ingångshål och utgångshål är igenom samma plana yta av skinnet. 

"Svartelbas" nape surface

Dem flesta surface piercings misslyckas på grund av dåliga artister som inte vet hur kroppen läker. När du ska göra en surface, se till att du får se bilder av artistens lyckade och läkta surface piercings.


"Pandae" madison surface

Smycken:
Surface piercings gjordes traditionellt på samma vis som en vanlig piercing, med en rak eller böjd barbell. De är ungefär de värsta sättet att göra en surface piercing på, medans ett lågt procenttal människor har fått dem läkta, tenderar dem att bli temporära. Smycket påfrestar skinnet/vävnaden över som läker. Och dens oböjlighet orsakar ännu mer stress för vävnaden när det rör sig.

Bättre är då:

 

 

 

 

 

 

 

Surface piercing smycken raka och snea.  

Flexibla smycken, har blivit populärt på senaste tiden. I hopp om att de kommer minska trycket på piercingen och att den ska vara följsam när man rör sig. Men den betraktas som mindre pålitlig än en surface barbell.

Surface barbell/bar, kan hända vara den bästa och det mest lämpliga smycket för att läka en surface piercing. På grund av dennas vertikala design som är baserad på att förbättra kroppens läkningsprocess.Pandaes sternum surface piericing

Eftervård:
Många artister är inte bekväma med att göra en Surface Piercing eftersom dem är svårläkta, och dem flesta avfärdas. Med att avfärdas menar jag att kroppen sakta trycker ut smyckena genom skinnet. En Surface Piercing kommer bara att läka ifall de är enklare för din kropp att behålla den än att stöta bort den. Eftersom din kropp är skapad till att avfärda okända föremål, förstår man att de är enklare och stöta bort piercingen.

Om man antar att smycket anpassas efter form och storlek och placeras i ett område där rörelse och inverkan inte är ett problem, är det ingen större anledning till att vem som helst inte skulle kunna läka en surface. En del rodnad runt utgångshålen är väntat under läkningen, men det ska försvinna efter en tid. Överlag bör man låta den vara ifred, de brukar funka om den är placerad korrekt av en bra piercare.


"Pandae" surface

Om du vet att en piercing riskerar att utsättas för mycket irritation, en smart ide vore att köpa såkallad luddfria, sterila kompresser, som har en glatt, nästan plastig yta, och tejpa över den med sårtejp, oftast är det navlar och bröstvårtor man pratar om, men andra surface piercings kan må bra av detta extra skydd.

Jag hänvisar även till artikeln med piercings skötselråd, dock bör man inte röra smycket fram och tillbaka som med andra piercingar för att komma åt och tvätta överallt. Utan en surface piercing vill som sagt vara ifred. Och har den gjorts av en bra piercare ska den sitta där den sitter och inte få in någon smuts som andra piercings.
Tvätta försiktigt och låta insidan vara helt enkelt.Rejection-
De finns risker för att smyckena stötts bort, vanligast inom dermal anchoring och surface piercing. Din kropp vill inte ha främmande föremål i kroppen och stöter då ut dem. Bortstötningen sker när de är "enklare" för kroppen att stöta bort piercingen som en flisa, än att läka en så kallad skin tunnel runt den. De är även vanligt när de gäller piercingar i ögonbrynet eller naveln.

Bortstötning påverkas av placering, blodflöde, irritation och missförhållanden lika mycket som din hälsa.
Ju hälsosammare du är desto större chans att du inte har problem.

Av: LisetteS

Datum för publicering

  • 2008-02-22
Anmäl
2008-02-22 19:11 #1 av: [tiiia]

Bra artikel.
Men usch vad ont det måste göra när piercaren ska sätta in den där kantiga "staven". Hemlis 

Anmäl
2008-02-22 19:13 #2 av: svartelbas

jag kan bara prata om min nacke, (den på översta bilden) och den gjorde inte alls ont! det är såklart olika på olika ställen på kroppen och på olika personer, men min var absolut inga problem. det känns bara lustigt att nån pillar "i" ens kropp liksom, knappt smärta alls.

Anmäl
2008-03-06 19:00 #3 av: Mischa

Det är snyggt!

synd bara att det kan vara opraktiskt :/ 

Anmäl
2011-08-18 12:17 #4 av: Candela

Är det en sådan stav som rekomenderas om man ska göra en horisontell ögonbrynspiercing?

Anmäl
2011-08-28 12:59 #5 av: Zebrabajz

Surface piercingar är så himla snyggt! När jag fyller 18 så vill jag skaffa vid båda nyckelbenen. Någon som vet ifall man kan ta båda samtidigt, eller om man måste låta den ena läka först?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.