Annons:
Etiketttatueringar
Läst 39081 ggr
[jenkass]
2008-01-11 14:46

Kosmetisk Tatuering - Permanent makeup

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Är du allergisk mot vanlig makeup? Vill du se pigg och fräsch ut men har inte tid att sminka dig? Tåras och rinner dina ögon ofta? Då är kosmetisk tatuering ett alternativ för dig! Låter det galet? I denna artikeln följer mer information om denna framåtgående trend inom tatueringsfronten.

Man brukar även kalla kosmetisk tatuering för pigmentering. Detta betyder i stort sett samma sak, bara att när man arbetar med området ovanför halsen så använder man sig utav en dermograf (tatueringsmaskin) som är gjord för ansiktet. Denna maskin är mycket nättare i sin utformning och arbetar inte lika hårt/starkt som den "vanliga" man använder för tatuering på övriga kroppen. Därför kallas ofta ingreppet för pigmentering för att få den nättare känslan av utförandet, samtidigt som det fortfarande är en tatuering. (I båda fallen så tillför man pigment i huden via en nål).

Ögonbryn - Före och efter behandling

Ögonbryn - Före och efter behandling

Färger/Hållbarhet

Man använder sig utav färger som är mineral- och vegetabiliskt baserade. Hållbarheten beror på hur mycket bindemedel som pigmentet innehåller (ex. järnoxid). Det finns alla tänkbara färger! Alltifrån vitaste vitt till svart. Vilket är bra då vi alla ser olika ut. Hållbarheten hänger även på vilken hudtyp du har, men även på ålder och givetvis hur du sköter din tatuering. Sol, bad i havsvatten eller klor påfrestar och bleker pigmentet.
   Man använder heller inte samma mängd av bindemedel i ansiktet som på resten av kroppen, så därför brukar man säga att hållbarheten ligger runt två - fem år. och för bästa resultat rekommenderas ifyllning vartannat år. Detta är på både gott och ont. Ser man till den goda sidan så är det bra om det skulle vara så att du ångrar dig, är du å andra sidan nöjd med resultatet och vill ha kvar det så måste du åtminstonde vartannat år fylla i och det kan kosta uppemot 2000 kr, varje gång! Har man då ett missprydande ärr eller någon typ av missformning på läppar, ögonbryn eller något annat så är det helt klart värt pengarna att dölja det med en kosmetisk tatuering.

Eyeliner - Före och efter behandling

Eyeliner - Före och efter behandling

Pris: Priser skiljer sig från klinik till klinik. Ungefärliga priser brukar ligga mellan:

Ögonbryn: ca. 5000:-
Eyeliner: ca. 4500:-
Läppar: ca. 5500:- för lipliner och 10 000:- för hel ifyllnad

Sen tillkommer även en kostnad för att fylla i ingreppet efter en viss tid.

Vad kan man mer göra med hjälp av kosmetisk tatuering? Jo, t.ex:

- Göra dina ögonbryn tydligare om de är för ljusa eller om de är missformade efter ärr.

- Om du skulle vara allergisk mot vanlig makeup eller om du har problem med att få en snygg makeup, eller om dina ögon tåras mycket.

- Om din mun har en oregelbunden, missprydande kontur eller bleka läppar som behövs förstärkas med färg.

- Man kan även kamouflera ärr som man tycker är i vägen (Detta kallar man för rekonstruktiv pigmentering).

Läppar - Före och efter behandling

Läppar - Före och efter behandling

**
När du bestämt dig** för att göra en kosmetisk tatuering bokar du tid för en personlig konsultation, så att ni tillsammans kan gå igenom hur och vad du vill göra, samt blanda till den färg som passar ditt utseende bäst och till dina önskemål. Oftast är det passande att ta med den bryn,- läpp eller eyeliner penna som du brukar använda.

Vid ingreppet används en ytbedövande gelé som får verka några minuter. Du kommer inte känna någonting under ingreppet, möjligtvis att det rispar, vibrerar eller kittlas lite.

Något som de flesta människor, unga som gamla, har börjat att tatuera en liten skönhetsprick eller s.k. mouche som verkar öka i popularitet.

Tips:

Sök efter flera läkarreferenser. Minst tre läkare bör kunna gå i god för att denna sorts behandling är bra. Den som genomför behandlingen bör vara diplomerad och ha några års erfarenhet.

Av: jenkass

Datum för publicering

  • 2008-01-11
Annons:
Honestyisdead
2008-01-11 18:52
#1

Bra artikel jenkass :)

[jenkass]
2008-01-11 20:07
#2

tack=) usch vad jag fick maila runt för å fixa bilderna

Honestyisdead
2008-01-11 20:10
#3

Du är så duktig så :)

RADiOACTiVPiG
2008-01-12 16:50
#4

Gillar artikeln väldigt mkt :)

Liss
2008-01-16 19:22
#5

jätte bra artikel jenkass.

Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆

Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Hattagospel
2008-04-23 13:58
#7

Jag skulle verkligen vilja ha eyeliner tatuerad inte ens vattenfast eyeliner sitter som den ska.

- suck!

Men först ska Jesus i törnekronan tatueras på vä överarm.

//H

Aviendha
2008-04-23 15:25
#8

Bra artikel!

Min låtsasmamma har problem med smink, så hon har tatuerat ögonbrynen, och eyeliner. Det ser siktigt bra ut, även om de var lite skarpt innan det läkte.

Ser ut som en diskret enkel sminkning helt enkelt =)

Dreamsabout..
2011-11-25 08:43
#9

Cool artikel! Cool

Salish
2011-11-25 18:04
#10

Häftigt, visste jag inte att man kunde göra. Men det är nog inget för mig, jag gillar att kunna variera mitt smink =)

idacarolinep
2012-02-20 14:13
#11

Jag gjorde kosmetiska ögonbryn för exakt ett år sedan och det är verkligen något av det bästa jag gjort. :} Är verkligen supernöjd!

Nu är jag sugen på att göra eyeliner på övre fransraden men har fortfarande inte riktigt bestämmt mig efrtersom den enlignt mig gjorde riktigt ont i ansiktet.

Upp till toppen
Annons: