Piercingar

Töja öronen

2007-12-06 19:07 #0 av: Liss

Att töja öronlobben, och andra ställen med för den delen, har blivit mycket populärt. De innebär att man tar ett smycke som ökar i storlek och trycker in de sakta men säkert för att öka omkretsen i hålet.

Hur börjar du:

Först och främst behöver du ett hål i örat, börja inte töja fören det är helt läkt.

Ett vanligt hål i örat brukar vara 0,8 mm till 1 mm, så att börja töja med 1,6 mm är en bra början. Om du inte har några hål i öronen ännu kan du även be piercaren börja pierca med större mm än vad som är vanligt. Då har du redan en större omkretts.
När du ska välja töjsmycke är ett bra val en expander (se bild) i titan. Dem flesta brukar gå från 1.6 mm till 2mm på en expander


Expander

Ta de lugnt när du töjer, de ska aldrig göra ont och de ska inte blöda. Att massera öronlobben och stå i en varm dusch kan underlätta och gör att vävnaden slappnar av. Det blir då enklare att töja. Tvätta alltid händerna i antiseptik tvål eller liknande om du ska töja själv.

Använd olivolja som är organiskt eller Tea tree oil för att de ska glida lättare. Tryck i smycket så långt de går, tills de känns varmt och kittlande. Igen, de ska inte göra ont, men det kan sticka lite. Ta sen på O- ringen på expander så den sitter kvar. (gummi ringarna)

Pins

De var första steget. Nu är de upp till din kropp när du kan börja töja igen. Alla är olika och de är såklart individuellt. De kan ta bara några dagar/veckor för vissa att komma upp till 6 mm och för andra flera månader. Stressa aldrig proceduren, du kan förstöra örat för livet. Du måste alltid vänta tills ditt öra läkt helt tills du kan börja igen. Man brukar säga att en bra riktlinje är 1 mm per månad.

Glöm inte; Att töja till 8 mm eller över betyder risker, om du inte gör det rätt. Och efter 15 mm eller över betyder ingen återvändo. Alltså, hålet kommer aldrig dra ihop sig helt. (Dock är de naturligtvis individuellt) Så var säker på att de är vad du vill, innan du går till ett större töjsmycke.

Nail

Om de börjar blöda betyder de att du gjort någon vävnadsskada och spräckt i stället för att töja. Då är de bäst att ta ut smycket och låta de läka helt, med ett mindre smycke eller utan, tills du kan töja igen. Du kan också få fula ärrvävnader i resultat av stress töjning.

Cirkular claw

De är viktigt att du håller örat rent. Damm och skinn celler byggs upp i det förstorade hålet och bildar skorpor och vätska. Så tvätta med koksalt eller antiseptik tvål. Gör de en till två gånger om dagen. Vrid smycket varsamt för att de inte ska fastna och tvätta också inne i hålet, tvätta alltid händerna innan det.

Crescents

Grattis, nu har du gjort din första töjning smärtfritt och kan gå ut och leta upp några snygga smycken som passar din stil.


Resultat av stress töjning:
När man stress töjer kan man få så kallade blow-outs. En blow-out är när de blivit för mycket tryck baktill på örat. De blir som en läpp runt hålet baktill och kan växa dramatiskt om man inte låter det vila.

Blow-out

De finns två lösningar om du skulle få en blow-out;

1. Downsizing, alltså gå ner till en mindre storlek igen, på smycket, så att den deformerade vävnaden kan gå in i kroppen igen.

2. Ta bort vävnaden, de är en effektiv procedur men väldigt avancerat. Alltså ska de göras av någon som verkligen kan det.

Vad du än gör, stanna inte med den storleken på smycket om du fått en blow-out. Bytt direkt till ett mindre smycke och låt de gå tillbaka in i skinnet. Om du inte gör det, kommer vävnaden läka i sin blow-out form, och kommer bli svårt att bli av med i framtiden.


Material:

Användning av Fimo eller andra liknande lermaterial till kroppssmycken bär stora risker. Trots att leran blir hård efter att man gjort dem i ugn, blir den inte trög kemiskt och kan påverka skadligt på skinnet runt piercingen det är använt i. Och även utge gifter i kroppen. Fimo bör aldrig bli använt för nygjorda piercings eller i läkta piercings en längre tid, om ens alls. Detta gäller alltså också Cernitlera vilket är ungefär desamma.

Man kan lacka leran när den är klar, då försvinner en del av gifterna. Men det finns fortfarande risker för gifterna att gå in i kroppen.

Organic claw/spiral

Olika material kan betyda en del. Om man använder sig av plast eller metal kan de uppstå "vätska", som luktar illa, eftersom de har svårare att andas. En kombination av kroppsvätskor och dålig ventilation leder till dålig lukt. Därför kan de vara smart att se efter något smycke som andas, så som horn/ben eller trä.


Alternativ:

De finns olika töjnings paket att köpa på olika internetsidor som du kan använda dig av. Men annars gäller de att vara uppfinningsrik men inte dum. De finns billigare alternativ, men de betyder inte att du ska sitta med diverse gem eller liknande. Du kan då utveckla allergier och få inflammationer.  
Var bara säker på att just ditt alternativ är sterilt och inte vasst så de skadar. Och i ett material som är sunt.
plugs

De finns många varianter på smycken att töja med, en del ser du här (bilderna). Så de är bara att välja och vraka.

Plugs

Du står för vad du gör i hemmet och för eventuella komplikationer. Jag råder dig till ett sunt förnuft och försiktighet.
Om du skulle vara osäker, fråga alltid på en piercing studio där dem vet.

 

Var rädd om dina öron, det kan så lätt gå fel. Resultat av stresstöjning är inget du önskar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lycka till!

 

 

Relaterade länkar

Av: LisetteS

Datum för publicering

  • 2007-12-06
Anmäl
2007-12-06 19:28 #1 av: Telefonkontakt

måste sägaatt den nålarna du beskriver som man använder när amns tickar, heter faktiskt stickor

 

Anmäl
2007-12-06 19:29 #2 av: Liss

Expander är de täkande ordet för dem, även på engelska.

Anmäl
2007-12-06 19:32 #3 av: [jenkass]

Min sambo hade töjningar i öronen förut, men har tagit ut det nu.. Å usch vad fult det är ! Så ni som funderar på att töja, tänk på att örat inte går att ersätta.

Anmäl
2007-12-06 19:34 #4 av: Telefonkontakt

#2 sa du till mig?

 

Anmäl
2007-12-06 19:35 #5 av: Liss

ja självklart, de står de engelska orden för sakerna eftersom de oftast står de.

Anmäl
2007-12-06 19:36 #6 av: Linn

Ååh, denna informationen hade jag behövt när jag började töja. Oboy vad mycket fel jag har gjort! Och läker gör dom aldrig heller! Inte så konstligt kanske! :P Har inte i någon töjning just nu och hade 6 och 8 mm i öronen. Kanske börjar om om ett tag nu när jag vet hur man ska göra!

 

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2007-12-06 19:39 #7 av: Telefonkontakt

Får man lägga till ett sätt att töja?

Man börjar med att töja en bit, ex 4 mm. Och sen så sätter man tyngder i smycket så det blir större, eller så sitter man och drar i det bara. Tar en jäkla tid, men bra för oss som har känslig hud som spräcker efter en halv mm. Lyckades från 3mm till 6 mm på 1 år. Hihi

 

Anmäl
2007-12-06 19:46 #8 av: Liss

#6 de är nog bra att du låter dem vara ett bra tag då:) tills du verkligen känner att dem är läkta. så kan du försöka dig på de igen.

#7 De finns en hel del nackdelar med tyngder har jag hört.. de blir inte lika bra/fint resultat.

Anmäl
2007-12-06 19:48 #9 av: Telefonkontakt

#7 jag har bara sett fina resultat av det. Mitt är jättefint (bortse från diverse ärr från två spräckningar, varav ett misstag i sömnen) Men något som blir jättefult är när man mosari flera ringar eller andra smycken för att töja. Usch vad byuckligt det blir

 

Anmäl
2007-12-06 19:57 #10 av: Hera

#9 Alla har vi olika erfarenheter. Man får helt enkelt göra det som känns bäst för en sjäv.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-12-06 21:38 #11 av: Liss

Mja, visst ska man gå efter kroppen och de som är bäst för en själv i den mån.. men man ska också vara försiktig och förstå att de kan gå fel om man skyndar på.

Och så har jag suttit och skrivit artikeln och har den kunskapen själv. Ändå är jag något otroligt dum! Hade fel stickor antar jag, trodde jag hade 8 mm. Men beställde spiraler/claws i 8 mm och de visade sig att jag inte fick i den i mina hål. Alltså måste jag ha kanske 6mm eller 7mm.. något sånt iaf. Så nu har jag bara tryckt som tusan för att jag vart så sur!:P Så nu varar de och gör skit ont.. Dukitga Lisette! Ta inte efter mig;)

Anmäl
2007-12-06 21:43 #12 av: [jenkass]

Lis, det går bara man vill.. eller? ;)

Anmäl
2007-12-06 21:45 #13 av: Liss

haha jaa precis. men de är väl så man inte ska tänka när de handlar om att töja kanske;D Inte så snyggt me sprickor.. iof vart de inte de nu.. men de gör ont! och de räcker..

Anmäl
2007-12-07 02:31 #15 av: Theres

Mina pluggar på 4 mm har växt fast :P Måste töja ut dem :P

golf.ifokus.se

Anmäl
2007-12-07 05:47 #16 av: Hera

#15 Ajjjj, växt fast? Låter inte mysigt alls haha :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-12-07 14:32 #17 av: Liss

#15 Ajaj.. de är därför du ska vrida dem ibland vet du:) Annars händer de där.. så försök få ut dem om du kan eller be någon piercare göra de åt dig. Och så låter du dem vara ett tag utan något i och sätter i dem igen när du tycker de verkar bra. För om dem växt fast lär du slita upp vävnad när du tar ut dem, då ska du inte gå upp i mm direkt. utan vänta lite som sagt:)

Anmäl
2007-12-08 19:10 #18 av: Liss

och jag ska föregå med gott exempel, eller?:)

Gör INTE som jag.. såhär ser de ut när man trycker för fort och är dum! Ser värre ut irl också.. de är gult och grönt varr i och de blöder.. *grrr*

*mitt öra, suddig*

Anmäl
2007-12-08 19:10 #19 av: [jenkass]

uuhh *aj aj*

Anmäl
2007-12-08 19:11 #20 av: Liss

De konstiga är att de verkar gå tillbaka jätte fort.. alltså de fortsätter blöda, de tycks inte vilja sluta.. men hålet går tillbaka. När jag satte dit spiralen igen ville de inte i lika långt:P men de är väl bra det.. så de får vila lite.

Anmäl
2007-12-09 02:19 #21 av: Linn

Mina gick tillbaka till pyttesmå efter ett par dagar när jag tagit ur smyckena. Dom var ju visserligen bara 6-8mm, men så fort trodde jag inte att det skulle gå. Största anledningen till att jag tog ur dom var att min pojkvän inte ville ligga nära mina öron, så illa luktade dom tydligen. Jag måste göra om det här om ett tag, på rätt sätt!

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2007-12-09 18:01 #22 av: Beafer

men Lisette :O hur tusan lyckades du med det där? mina 8mm var igenom helt på två dagar typ :) inget var, inget blod :D

Anmäl
2007-12-09 18:24 #23 av: Liss

Blööh på dig du! Kanske för att de antagligen var fel stl på stickorna jag hade.. så vem vet.. jag kanske hade 5mm innan och så pressar jag i 8mm;P På EN dag.. de är nog inge vidare.

Och inte kan jag ens raka benen! Vad ÄR de här egentligen:P haha..
OBS! Varning för blod på bilden!

(ehm, brukar inte ha mobilen inne i duschen:P jag låg och bada innan och lyssna på musik på mobilen haha)

Anmäl
2007-12-09 18:32 #24 av: Beafer

men, haha! varför i hela fridens tryckte du i hela på EN dag? inte bra ju ;) hihi, hur kommer det sej att du är så klantig? ^^

Anmäl
2007-12-09 18:40 #25 av: Liss

Haha.. inte vet jag. Hade ju som sagt stickor som jag faktist trodde var 7-8mm redan.. så när inte spiralen gick i vart jag så förbannad.. så då tryckte jag utav he***!!:P INTE bra!

Jaa du, jag är visst född klantig har jag fått höra. :P

Anmäl
2007-12-09 18:45 #26 av: Liss

börjar nästan fundera på om de är spiralerna som är större..

kan ni kolla på dem här två bilderna? Vad tror ni.. är dem större än 8mm? vet att de är svårt att se på en bild.. men förstår inte hur de kan bli så fel..

Får bara in den sådär långt just nu. Örat puttar ut den, vill inte ha kvar den:P Men jag VÄGRAR! har jag kämpat hit ska jag tusan inte ge upp.

Anmäl
2007-12-09 18:46 #27 av: Liss

framifrån..

Anmäl
2007-12-09 18:51 #28 av: [jenkass]

jag tycker dom verkar större än 8mm ?

Anmäl
2007-12-09 19:06 #29 av: Liss

Ja, visst tusan gör dem det!

Tar och lägger in emmas (beafer) bild på sina 8mm så man kan jämföra.

Anmäl
2007-12-09 19:07 #30 av: Liss

mjaa.. dem är nog typ lika stora.. bara att mina ökar fortare i stl.

Anmäl
2007-12-10 17:16 #31 av: Beafer

tror dom är typ lika. min är ju lixom bredare eller vad man nu ska säga :P så dom kanske ser smalare ut. kanske kan knäppa kort sen när dom sitter i örat så vi kan jämföra ;)

Anmäl
2007-12-10 17:22 #32 av: Liss

De är konstigt hur kroppen fungerar.. örat puttar ut spiralen hela tiden så jag måste putta in den lite igen. ALDRIG att jag tänker ge upp mot kroppen inte;P

Anmäl
2007-12-10 18:08 #33 av: Hera

LisetteS  Jag håller tummarna på att du vinner över kroppen ;)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-12-10 22:25 #34 av: Liss

haha.. jaa! Idag gick jag igenom mammas sylåda igen iaf. Tog mig några stickarnålar i olika stl så jag inte gör samma misstag i andra örat. Så nu har jag gått ner till 6mm i de "onda" örat och 5 mm i de som är okej.. så får jag öka i rätt takt ist:)

Anmäl
2007-12-18 23:01 #36 av: mjioo

#27 

hum du kan alltid gå till en studio för att mäta storleken på dem ;)

jag är uppe i 10mm i båda öronen och har just börjat töja ett tredje hål.. och jag tycker inte ditt serut att vara större än 8..

jag har bara använt saker jag haft hemma till mina töjningar som tex penslar, tops, 1.6mm tjocka piercingsmycken och en 5mm tjock slang 

Anmäl
2007-12-19 00:28 #37 av: Liss

#36 Jo de är sant, men har ingen lust och gå till stället som är här för den sakens skull. gillar inte deras attityd. Men klart dem måste vara 8 mm.. de var ju vad de stod när jag beställde. dock är de väl lite sisådär med horn.

men tycker de ser ut som 8 helt enkelt..

Anmäl
2007-12-19 00:41 #38 av: mjioo

hehe okej. tycker detsamma och tribe i gbg, går bara dit ibland för att köpa sycken som jag vet de har för att slippa frakt mm. annars undviker jag dem så gott det går..

Anmäl
2007-12-19 01:11 #39 av: Liss

Beställer från en sida där man slipper frakt när man betalar med kort;P så de är rätt bra det med..
Jasså, har dem med attityd?

Anmäl
2007-12-19 17:48 #40 av: mjioo

jasså? vadå för sida?

ja jag tycker det.. visst nån gång har man träffat på nån som vart trevlig så man kan ju inte dra alla över en kant men det känns som om man redan måste kunna allt och redan veta exakt vad man vill ha innan man sätter foten där inne. frågade om råd en gång om vilken storlek jag skulle ha på en ring i läppen men det visste dem inte så jag fick chansa och den ringen var kass(kulor som skruvades på, gängorna var kassa så kulorna ramlade av)

Anmäl
2007-12-19 18:12 #41 av: Liss

Om du kollar "länkar" längst upp på den här sidan så finna de endel på piercingar. Den som heter star-piercing tar ingen frakt om man betalar med kort:) De är därifrån jag köpt min spiral.

OJ då, de låter ju inte alls bra.. stl på en ring bör dem veta om.. de stället jag går till vet ju mycket och är otroligt seriösa så. Men dem ger alltid attityd om man inte gjort piercingen hos dem eller tatuerar sig hos dem. Sen vet jag inte om dem tror att jag är under 18 för känns som dem ser ner på mig. Visserligen är de väl att vara seriös det med.. dem vill inte att man ska vara minderårig eller göra piercings själv osv. Men man kan behandla kunder med lite mer respekt och "bry sig" på ett bättre sätt faktist:)

Anmäl
2007-12-19 18:47 #42 av: mjioo

ja exakt så som de var på tribe emot mig i början. visst jag ar varit dum och gjort egna piercingar men det kan inte dem veta genom att bara titta på dem.. dem kan väl vara glada att man köper smycken hos dem och inte köper på dumma jättebilliga ställen ist(de som inte bryr sig om hygien syftar jag på) och ge råd om hur man ska sköta sina piercingar eller tatueringar om de misstänker något.

Anmäl
2007-12-19 19:17 #43 av: Liss

#42 Jo precis.. Jag ville köpta en stav till min läpp hos dem, men fick inte de eftersom jag inte hade hål ännu. Men då sa jag att jag kommer ha det, men dem ville inte stå för att jag gjorde själv. När jag sa att jag inte skulle göra själv (vilket jag inte gjorde desutom) så sa dem bara åt mig att gjorde jag inte piercingen hos dem fick jag inte köpa någon stav:P

När jag kom tillbaka för att min plupp till staven ramla av medans jag sov, så förhörde han mig medans han hjälpte mig med kulan och skruva åt den gud förbannat så hårt. Fråga om piercaren var seriös osv osv, som om han har med det att göra EGENTLIGEN!

När jag också fråga vad en stjärna kosta att tatuera titta dem på mig från fötterna och upp och verkligen kolla in mig och sa lite uttråkat "mjaa 500:-" .. alltså, fast dem kanske tycker en tatuering är tråkig att göra eller dylikt kan dem som sagt behandla kunder BRA!

nu vart de lite ot:P

Anmäl
2007-12-19 20:24 #44 av: mjioo

haha ja de vart ju de. kanske borde starta en ny tråd för jag är ganska säker på att det är många som blivit behandlade illa av tatuerare eller piercare bara för att man inte väljer dem först i alla lägen :/

Anmäl
2007-12-19 20:37 #45 av: Liss

Ja gör det du;P

Anmäl
2007-12-19 23:17 #46 av: paivi

Har töjt mina bröstvårtan från 1.6mm till 4.0 och 3.2mm.

En sista gång kvar, det högra till fyra mm oxå, sen räcker det!

Anmäl
2007-12-20 22:25 #47 av: Liss

Emma (beafer)- Är dina spiraler sträva eller blanka? mina var blankartade i början, men nu när jag har duschat har dem blivit sträva.. man måste ju kunna duscha med dem för tusan.. eller?:P dem är ju i horn eller ben som dina.

Anmäl
2007-12-21 06:55 #48 av: Beafer

ja, mina var blankare förr. jag lånade dom av en kompis och så tvättade jag dom jätte noga, och efter det va dom helt matt :P

Anmäl
2007-12-21 17:24 #49 av: Liss

#48 hum.. va lustigt.. jaja, då är dem väl så helt enkelt. dumt att dem inte är behandlade för vatten.

Anmäl
2007-12-21 18:53 #50 av: Beafer

#49 ja, mycket dumt! men dom jag har nu är rätt snygga fast dom är matt också :)

Anmäl
2007-12-21 19:25 #51 av: Liss

#50 ja visserligen är ju mina med de.. dem är ju helt enkelt svarta. Men ändå, svårare att pressa in skiten:P

Anmäl
2007-12-21 19:34 #52 av: Beafer

#51 ja, det är ju sant. fast jag är klar med mina för lääääääängesen så det gör inget ;) hihi.

Anmäl
2008-01-19 19:07 #53 av: Linn

Nu har jag satt i mina gamla små töj smycken. dom är 4-6 mm så hålen har bara minskat med ca 2 mm på lite över 1 månad. Ska se om jag kan göra töjningen på rätt sätt denna gången så att det läker ordentligt. Hur vet man föresten att det är ordentligt läkt innan man går till nästa storlek..?

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-01-20 15:44 #54 av: Liss

De bästa sättet att veta är att de inte gör ont att gå till nästa stl. Om de spränger och värker som tusan när du trycker bör du inte fortsätta fören de är okej.

jaha, nu har jag ju 8mm och inte vart jag nöjd! Har köpt mig en plugg till ena örat och en spriral till andra. pluggen ser skit larvig ut och åker t om in i själva hålet ibland.. så ibland undrar jag om inte den stickan var fel också och att jag har 9mm eller nått.. pust! vill ha 10mm nu iaf.. men lovade mig själv att inte ha mer än 8mm.. haha! jaja, när jag har råd ska jag köpa smycke i 10mm :P

Anmäl
2008-01-20 17:03 #55 av: Linn

nu vet jag inte vart det var jag läste det och om det blev någon ordning på svaret, men hur långt var det man kunde töja så att det går tillbaka igen?

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-01-20 17:18 #56 av: Liss

De är som sagt olika svar på de, men vad jag vet så går de tillbaka på 12mm. Töjer man 20mm går de inte tillbaka. Men även en sån sak är individuellt.

Anmäl
2008-01-20 17:50 #57 av: Linn

hade ju 8mm i ena örat förut men har tänkt att han 10 i båda sedan. Då borde det alltså vara lugnt?

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-01-20 18:25 #58 av: Liss

Mjo jag har med 8mm och ska upp till 10mm.. men enligt mig och människor jag pratat med och info från internet så går de tillbaka från 10 mm absolut:)

Anmäl
2008-01-20 18:33 #59 av: Linn

det var skönt att höra. Hoppas att jag nöjer mig med 10mm sen bara.. ^^

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-01-20 18:40 #60 av: Liss

#59 Jo de är ju just de.. jag hade 4 mm först och bestämmde mig för att de var nog. Men så gick jag till 8 mm för att de var så litet och nu vill jag ha 10 mm:P jag hoppas som sagt att de tar stopp där. hehe

Anmäl
2008-01-20 22:19 #61 av: Linn

vad ska man rengöra med? Klohrexin eller hur det nu stavas? Funkar det? har det till tutten.

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-01-20 22:40 #62 av: SMMM

#61 Sluta med klorhexidinet snälla du.

Använd koksaltlösning istället mycket bättre för kroppen och din piercing.

bada den 2-3 ggr/dag ca 3-5 minuter per omgång i koksaltslösning. Det drar ur bakterier ur såret och lungnar även ner piercingen. Blanda 2 dl kokande vatten med ½ tsk jodfritt salt, helst havssalt. Använd lösningen så varm som möjligt.

Anmäl
2008-01-20 22:56 #63 av: Linn

#62 varför är det dåligt? jag tycker att det fungerar bra till bröstvårtan.

hur ska man bada den menar du? men med koksaltet.. måste man inte göra nytt för varje gång?

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-01-20 23:27 #64 av: SMMM

Problemet med klorhexidin är att det torkar ut väldigt mycket plus att det är ärr "främjande".

jag menar inte att det inte funkar för vissa gör det kanske det men läkning och så tar i regel mycket längre tid och är oftast krångligare.

Ja du behöver göra nytt var 24tim faktiskt. Men om du gör så kan man spara i en väl urtvättat flaska i kylen i 24tim bara värma i micron.

Anmäl
2008-01-21 11:33 #65 av: Linn

ok. tack så mycket. ska se om jag kan fixa till det där. kruxet är bara att jag flänger runt hit och dit hela tiden mellan tre hem och det är stönigt att göra nytt hela tiden....

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-02-05 21:27 #68 av: [jenkass]

hur många mm har du lis?

Anmäl
2008-02-05 21:32 #69 av: Liss

#68 Jag har 8 mm , ska du upp till det eller?

Anmäl
2008-02-05 21:34 #70 av: [jenkass]

nja.. tror 6 blir lagom.. :)

Anmäl
2008-02-05 21:36 #71 av: Liss

#70 Okej:) Finns iof fler smycken i 8-10 mm;) och så syns det bättre när man har tunnel.. tss..

Anmäl
2008-02-05 21:37 #72 av: [jenkass]

ååhh men man vet ju aldrig ;)

Anmäl
2008-02-05 21:55 #73 av: Liss

haha neeh precis:P man blir stl blind efter ett tag.. jag lovar

Anmäl
2008-02-05 22:55 #74 av: ChristineL

Halloj alla!

Jag har funderat på att töjja öronen litegrann bara. Men det måste väl ändå blir bättre om jag går till en piercare och gör det? Tycker bara det är så snyggt med circlar (asdålig på begrepp när det gäller piecring :P).

Undrar lite hur lång tid det kan ta för hålet att växa igen sen? Och är det enkelt att sätta in töjjarna igen efter kanske en vecka? 

Anmäl
2008-02-05 23:02 #75 av: Liss

Det går lika bra att göra det hos en piercer så dem hjälper dig jaa:) Men annars finns det töjkit att köpa, bara man gör det på ett bra sätt som jag skriver om. Cirklar, menar du tunnlar då eller? (som min bild?)

Om hålen är nytöjda kan dem växa igen rätt fort med det är individuellt HUR fort det går ihop. Om dem är "gammla" tar det längre tid för dem att gå ihop. Och beroden på vilken stl hålet är också.

Anmäl
2008-05-15 18:59 #79 av: avaha

Om örat spricker, ser det ut som en spricka då eller är det om örat blöder som det har spruckit?

Anmäl
2008-05-15 21:20 #80 av: Liss

#79 Dem sista bilderna i artikeln är när de spruckit. Alltså så fort de blöder har man stresstöjt.

Anmäl
2008-06-20 17:16 #82 av: felixIpsa

hejej ^^   ska töja från ungefär 5-6 mm till 8mm är de bra ?  lixom jag kan inte vänta med att göra de heller :S HAHA  har gjort lix upp te 6 mm på en vecka , o ja det har blodat o massa men jag ger mig fan inte så lätt :)  dt ska göra ont ;) använde mig av topps innnan hade 6 st i sama hål , här är en bild

Anmäl
2008-06-20 17:33 #83 av: fettmedkevlar

Igår gick jag från "vanligt" till 3mm på högeröra, gick hur smidigt som helst. Men jag kommer ingenstans med vänster öra, tog fan tvärstopp.

Anmäl
2008-06-20 17:35 #84 av: mjioo

#82 jag använder mig också av tops, fast kombinerat med 1.6mm ringar.

Det ska inte alls göra ont och absolut inte blöda. Jag hoppas du inte har planera på att det ska dra ihop sig snabbt och snyggt sen om du inte vill ha töjt längre, det kommer vara riskt för att örat inte vill när man förstör det. ta det lugnt, man ska aldrig skada sin kropp på det viset! 

Anmäl
2008-06-20 17:36 #85 av: thesuicide
jag töjer med tunnlar..ökar med en mm varje gång och då vet man att man inte spricker det och man kan töja med mettall tunnlar eller plast men det är upp till var och en
Anmäl
2008-06-20 17:43 #86 av: felixIpsa

hmm:)  njaa  jag vet inte :/  tror de ingen fara jag kommer klara en 8 MM töjare till :)  efter de ska jag ha tunnel o låta de läka  som sagt har 5-6 nu ,  o jag töjer på måndag :)  till 8mm   Cool 

 

BTW här är en bild på topsen jag hade i formade sig runt inne i öronen :O:O  asså ni fattar LOL

Anmäl
2008-06-20 17:53 #87 av: felixIpsa
untitled.bmp

mitt slutstopp är 12 mm sen går jag inte mer :)  

Anmäl
2008-06-20 17:54 #88 av: mjioo

#86 javisst du kan säkert komma upp i 8mm men det finns en stor risk att det inte drar ihop sig snyggt eftersom du töjer med sånt våld! tycker verkligen synd om dina öron.

formade sig i öronen? jag har kortare tops och de ligger jättebra i örat, dock använder jag mig som sagt av ringar så man inte skär upp örat med de vassa kanterna. 

Anmäl
2008-06-20 17:58 #89 av: felixIpsa

du har lite rätt :P  jag väntar tills detta läker lite bättre ;D sen tar till 8 mm ;)   väntar tills fredag kväll ngn gång (A)   HAHA 

Anmäl
2008-06-20 18:00 #90 av: felixIpsa

btw  vadå små ringar 0_O

fattar nada ?

Anmäl
2008-06-20 18:10 #91 av: felixIpsa

är 8 mm så jevla stort :O

Anmäl
2008-06-21 02:27 #92 av: Liss

#91 Du får ju gärna läsa artikeln som är den här tråden. Läs innehållet i de allra första man kan läsa så kanske du får en hum om varför man inte ska vara för snabb med töjning.

Anmäl
2008-06-21 03:28 #93 av: Telefonkontakt

#92 Jag är dock så dum att jag inte lär mig någonting. Nytt resultat av snabb töjning på högeröra som gör ganska ont.

 

Anmäl
2008-06-21 03:33 #94 av: mjioo

#89 lite rätt? jag är påläst jag vet vad jag pratar om. du behöver nog läsa på en hel del till eftersom du först säger att det inte är någon fara och att det ska göra ont sen frågar du om 8mm är stort.. ta en linjal och titta. om du skadar örat när du töjer så spelar det ingen roll hus stort det är!!! örat blir skadat och det bildas ärrvävnad som gör att det inte drar ihop sig lika lätt och snyggt.

läs artikeln läs på om hur man ska töja öron. läs på om material. läsläsläs!! och fråga om det är något du undrar men snälla sluta skada dig själv och försök ta åt dig av vad folk skriver och vet! jag har själv spräckt ett öra och det drar inte ihop sig lika lätt som det örat som jag töjde långsamt. jag har den kunskapen och nu har jag varnat dig. 

när jag töjer öronen så använder jag mig av tops och ringar. det är inte ofta man kan få in en tops utan vål så därför stoppar jag i en ring som har mer runda kanter som är 1.6mm tjock för att inte töja för mycket. sen väntar jag en stund och sen testar jag att stoppa i en ring till. aldrig nåt våld! sen låter jag örat vila. sen tar jag ut ringarna och stoppar i en tops ist och låter örat vila och sen gör jag samma sak igen och igen och igen tills jag har nått rätt storlek. 

Anmäl
2008-06-21 20:42 #95 av: felixIpsa

kk

Anmäl
2008-08-21 00:18 #97 av: Fnuha

*putt*

Anmäl
2008-08-21 07:20 #98 av: Senixus

Hej hopp.

Har endast skrivit i typ 1 tråd innan detta. Så man kan väl säga att jag är rätt ny på sidan *hmm*

Ja vad gäller mitt töjande så började jag använda en 4mm Cirkular claw typ (i plast). Tog mig en vecka per öra... från vanligt pistolhål Skäms Visste inte alls ett jota om töjning så jag gick på måfå. Men att det blödde litegrann & ömmade... jodå det kan jag lugnt påstå.

Därefter har jag töjt 2mm åt gången. 2mm tar mig typ 2 dagar. Sista jag töjde från 12 till 16 (jupp det hoppet) tog lite längre tid. Har förut använt spiraler å liknande att töja med & nu gått över till  (vad det nu heter) stickor (16mm). Är lite annorlunda & jag kommer nog söka mig till spiraler igen nästa gång jag ska töja. Går inte lika smidigt med de här pinnarna ju Rynkar på näsan 

Men men... har alltså tagit mig typ 2 veckor per öra denna gång. Men det kan ju bero på att jag brukar låta örat vila 1-2 veckor mellan töjningarna annars *hmm*

Vet inte om jag gått för fort fram eller så... men det har funkat bra för mig iaf Skrattande 

Har haft turen att inte få den där fula *blow-out*... fast tror jag var nära en gång *skammsen*

Men ... det är av misstagen man lär Flört

Ha det gott alla töjers därute *Kram*

Anmäl
2008-10-13 22:24 #99 av: Jullee

Hej! Ja har precis påbörjat töja-öronen-processen och har några frågor! Jag började för två veckor sen med en crescent, och nu har ja tryckt in en plast-expander halvvägs, gissar att jag är uppe i ca 2 mm? Det blöder inte, men örat är lite ömt, och jag undrar om man vågar sova med "expander-staven"? Jag är nämligen lite rädd för att den ska slita sönder mitt öra om jag vänder mig i sömnen (?!) Sen är det som om huden under töjningen är ovanligt tjock, (det kan ju iofs bero på att huden är lite uppsvullen) men jag undrar om det är normalt? Och sen sista frågan; Hur stor är minsta tunneln? För jag tycker tunnlarna är lätt snyggaste smycket, men skulle inte vilja ha större än 7-8 mm?

Anmäl
2008-10-14 01:59 #100 av: Telefonkontakt

#99 jag spräckte när jag sov på örat, vet dock inte hur vanligt det är.
kolla på barbarella.se, där har de snygga tunnlar och jag har för mig att många finns från storlek 6 ialla fall. jag har haft en i 3-4 mm, men den köpte jag på en marknad :P

Anmäl
2008-10-16 23:42 #101 av: JossanH

som telfonkontakt nämnde högre upp i artikeln så ska det enligt piercare bisnygga hål genom att hänga tyngd i örat, ducscha varmt och sedan sätta i ett nytt smycke som är 2 mm större än det gamla.
Man ska dock tänka på att låta örat vila i 5- 8 veckor mellan töjningarna. Detta sättet gör att hålet blir snyggt och inte en "kattrumpa".

Ang koksaltlösning så kan man göra det enkelt för sig om man inte orkar koka vatten varje dag. Man går till apoteket och köper ögondroppar (drop it). Då får man 20 kapslar och när man har öppnat en så kan man använda lösningen i 24 timmar. Det går kanske åt 1 kapsel per dag om man rengör 2-3 gånger/dag. En sådan förpackning kostar ca 50:- på apoteket.

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2009-02-02 22:07 #102 av: Nostie

Har en fundering ang. töjning. Håller på att töja mitt öra nu och har köpt en 1,6mm töjstav.

När man töjer, hur länge ska den då sitta i? Ska den ens sitta i? Riskeras hålet växa igen om man "vilar" örat? Hur pass mycket ska man töja per vecka? På denna infosida står det 1mm / mån men det låter ju på tok för lite? Obestämd


Tacksam för svar!
/Nostie

Anmäl
2009-02-02 23:55 #103 av: Liss

Den ska sitta i tills du byter upp dig. Om du töjer upp och sen tar ut direkt så går de ihop sig igen. Så man töjer upp till 1.6mm och så låter man den sitta där tills man tar nästa stl, om man nu ska ha större.

Jo, de riskerar att växa igen om man vilar örat, men de beror också på hur bra läkkött man har.

Man kan inte säga just hur mycket du ska töja per vecka. De är individuellt hur mycket ditt öra klarar av och de känner du. De ska som sagt inte göra ont, men de bränner till en del. Och det ska absolut inte blöda!

1 mm/ mån är bara ett tips, som är bra att gå efter. Jag själv töjde mycket snabbare för jag har riktigt bra läkkött och mina öron tål mycket. Testa dig fram och känn efter noga helt enkelt. Ta en halv mm i taget. Och pressa de inte ,utan låt de ta den tid de behöver.

Anmäl
2009-02-03 01:18 #104 av: Nostie

Okej tack för svaren! Ska nu påbörja min töjning på riktigt nu när jag vet hur det funkar!

Önska mig lycka till! Postar väl bilder så fort jag kommit nån vart ;)

Anmäl
2009-02-03 01:29 #105 av: Liss

Hehe, Lycka till!Glad

Anmäl
2009-03-04 14:29 #106 av: KastKatt

Jag undrar lite bara.

Jag har en töjning på 16 mm (tog EVIGHETER att komma upp i rätt strl ;P)
Men när jag täjde ifrån 14 till 16 spräckte jag det ganska brutalt, så jag tog ut och gick utan i 2 dagar då hade örat krympt ner till 11-12. Men, det jag vill komma fram till är, om jag nu tar ut mi 16 mm töjning, så kommer det väl itne ta mer än ett-två år innan de är helt normalt? Eller?

Anmäl
2009-03-04 14:31 #107 av: [jenkass]

#106 kan bero på att du inte lät det läka ordentligt och det krympte så snabbt. min sambo hade 12-14 mm töjningar och det tog mellan 1- 1½ år innan det läkte fint (såg ut som "kattstrumpa" lång tid)

Anmäl
2009-03-04 21:47 #108 av: TojarN

jag e 16 år  och har 14 och 6 mm i öronen och mitt mål är 14 i båda

och man märker att det är väldigt vanligt att töja då det är 10 pers i min skola och alla dom går i 7-9 an i en jättestor skola

Anmäl
2009-03-27 01:54 #109 av: ivaseg

hej, fick syn på denna post o tänkte direkt shit jag ska oxå töja örat dock funderade jag en vecka o pratade runt lite och det tog ca 3 veckor tills idag att töja från 1-8mm och det har läkt så gott som helt nu såg ut som 1 av de första såren i början ett tag men om man är ivrig så går väll allt Flört

kan väll inte direkt säga att det ser ut som en "kattrumpa" heller....

jag vill oxå säga att detta var en jätte bra guide så en stor applåd till skaparn av denna post Glad

Anmäl
2009-03-27 03:28 #110 av: Liss

Tack så mycket ivaseg :)

Anmäl
2009-03-27 15:57 #111 av: soetisen

Jag har lite funderingar :)

Jag har börjat töja mitt öra först så hade jag i en liten spiral på 2 mm. Men jag tappade det så jag satte i en tops istället. Efter ett tag så satte jag i 2 örhängen också varav det ena var lite rostigt (inte bra) och ganska tungt. Men jag tänkte att jag kunde ha det tills jag satte i slangen på 3 mm jag hittade hemma. Så idag provade jag sätta i slangen, hade på glidmedel så den skulle glida bättre och börja trycka lite. Jag fick i det och det började göra ganska så ont. Nu sticker slangen ut ganska mycket och det ser rätt fult ut men jag vågar inte trycka i det eftersom det gör ont så fort jag börja trycka eller vrida på slangen.

Det gjorde ont innan också pga det rostiga smycket så jag vet inte om det delvis gör ont av det eller att jag töjt för mycket. Men det har inte kommit något blod vad jag har sett så jag har väl inte spräckt det då? Men när kommer det börja släppa så jag kan putta in den lite längre så jag inte har en slang utstickandes från örat :/ Skulle det kunna hjälpa om jag tar en varm dusch? Jag vågar inte heller bara att trycka in den eftersom jag inte vill spräcka det.

- Medarbetare på studier.ifokus

Anmäl
2009-03-27 17:20 #112 av: Liss

#111 Du kan inte klippa av slangen lite då, om den är ivägen?
Men ta de lungt och låt de vara. Om de inte blir bättre, så ta ur den igen. En varm dusch kan alltid underlätta. Men har du så ont ska du nog inte försöka få in den mera.

Anmäl
2009-03-27 18:22 #113 av: soetisen

#112 Jo det kan jag ju göra :) Men tror du jag har spräckt det? :/

- Medarbetare på studier.ifokus

Anmäl
2009-03-27 19:56 #114 av: soetisen

Det var tydligen lite blod i det så jag hade spräckt det :/ Jag tror jag kommer ha slangen några dagar för att sedan ta ut. För nu sitter den verkligen fast och gör skitont när jag försöker dra ut den :/

- Medarbetare på studier.ifokus

Anmäl
2009-03-28 01:46 #115 av: Liss

Ställ dig i en varm duch och ha på olivolja. De är bäst att du tar ut den, den kan även fastna! Och har du spräckt de behöver de vila.

Anmäl
2009-04-18 02:39 #116 av: Lovizaa

Bra artikel. Kanske prövar på å töja när hålen läkt. Glad

Anmäl
2009-04-28 14:13 #117 av: Linn

Någon som vet någon pålitlig hemsida där man kan beställa tunnlar eller liknande i ben, horn eller trä? Som inte är allt för dyrt heller. I ganska små storlekar, runt 10 mm.

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2009-04-28 15:58 #118 av: sotlynx

#117 Jag tycker att Barbarella är bäst. Väldigt trygga att handla av, och aldrig något krångel.

By the way. Hade mina 14mm hål i öronen till för ett år sedan när jag blev sjuk och fick ta ur dom. För två månader sedan skulle jag använda örhänge igen och fick inte igenom mer än 1,6mm ringar. Ganska coolt va! Och hålen är fina. Inga kruskanter! Men givetvis har jag redan börjat töja igen...

Anmäl
2009-04-28 16:35 #119 av: mandariiin

själv har jag faktist hållt mej till 10mm i över ett år, men igår fick jag fnatt, och töjde upp till 12mm i båda öronen. och så köpte jag silikon tunnlar, svarta pluggar och har även beställt ett till bar pluggar. sen blir det väl att köpa blackline tunnlar och spiraler i rätt storlek oxå..... :P

Anmäl
2009-04-28 20:42 #120 av: Linn

#118 tackar, ska kolla där.

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2009-04-28 22:20 #121 av: stalgren

humm jag stanade på 10mm med men får i 12mm utan att ha töjt

Anmäl
2009-08-09 19:23 #122 av: mqndaa

Hej ,två frågor : 1 :  nålarna som du pratade om att du

töjde med , är de stickor du menar då? sånna som man

stickar strumpor o mössor och all sån skit ?

 

 
2 : Jag vill börja töja och har endast ett vanligt litet hål i

örat , hur ska jag börja alltså hur mkt kan man töja första

gngen? och hur mkt kan man öka på åt gngen sen ?

tacksam för svar , Kramar :)

Anmäl
2009-08-10 00:10 #123 av: mandariiin

det finsn färdiga paket med stavar (tapers) som går i lagom storlekar. då trappar man upp i lagom takt med tapers. man töjer inte med nål. fösta steget är att gå upp till 1,2mm. vanliga örhängen ligger på ca 0,9mm.

Anmäl
2009-09-26 23:26 #124 av: redz0nia

Har en fråga:

2000 började jag töja hålen i båda öronen genom att först sätta in flera ringar upp till 5 st för att göra hålet större o sedan fortsatte jag med töjare i trä till 5 mm tror jag. Hade i enkla tunnlar som jag året senare tappade en av och tog ut den i andra örat och ersatte med barbellringar i båda o 1-2 andra örhängen. Nu 2009 bestämde jag mig för att töja lite igen. Hålen var bara nere på 4 mm så det har gått fort att töja upp till 6 mm. Vill nog inte gärna ha större.

Men, hur gör jag med pluggar nu? Köpte två pluggar i 6 mm men får inte i dem. Måste jag töja större eller är något fel? Ursprungshålen var pistol-gjorda när jag var 8 men gick bra att töja o fortsätta nu. Men hur gör jag nu med mina nya pluggar??

 

Tack för ev svar =o)

Anmäl
2009-09-26 23:34 #125 av: Liss

#124 Jag antar att du redan testat på snedden och med olivolja? Då glider dem kanske i smidigare.
Annars kan du testa att töja upp 1 mm eller en halv mm till för att få i dem. Då går dem ner till pluggstorleken igen sen och vänjer sig vid det.
Pluggar och tunnlar kan vara lite trixiga ibland.

Anmäl
2009-09-30 20:00 #126 av: JossanH

Jag har varit så duktig! Bestämde mig vintras att gå från 8mm till 16mm och köpte nya pluggar och en fet töjstav. Blev lite ivrig till en början och gjorde någon enstaka stresstöjning så jag fick gå ned i storlek.

Men nu har jag varit jätteduktig och töjt lååångsamt, lite i taget, varit väldigt lat och inte orkat töja så ofta. Ena snibben är väl ca 14mm nu och den andra är mindre, kanske 11-12mm. Så snart klart :) Bara ca 1 år senare.

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2009-09-30 20:27 #127 av: mandariiin

#126 haha, tänk om jag oxå hade vart så försiktig. jag är alltid för ivrig, så jag hara bara haft en otrolig tur att jag inte spräckt öronen. gick från 10mm till 12 utan probelm. sen blev det upp till 16mm på en vecka :P

Anmäl
2009-09-30 22:42 #128 av: JossanH

#127 jag är egentligen inte försiktig utan jag är antingen för ivrig så det skiter sig eller för lat för att skaffa nya töjsmycken :P

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2009-09-30 23:17 #129 av: Mihr

 

Nu kommer jag inte svara med inläggsnr, för jag är virrig i vanlig ordning och minns inte vem som skrev vad nu när jag läste igenom allt i den här tråden så jag tar det jag vill säga punkt för punkt.

  • I sverige kallas de stickorna ni pratar om (expanders) helt enkelt för töjstickor, sedan finns det som sagt div annat.
  • Hur mycket man kan töja ett öra innan man är över gränsen för "no return" är personligt men man brukar säga runt 12 till 15 mm, inte 20mm ;)
  • Hur lätt ett öra är att är också helt personligt och har även en del att göra med hur gamla hålen är. jag töjde exempelvis mina hål som jag fick när jag var ca 5 år gammal, mina är extremt svårtöjda med andra ord. Nyare hål brukar vara mjukare.

 

  • Man bör vänta ca 2 veckor mellan varje töjningstillfälle för att låta vävnaden vila så att man inte överanstränger den och inte töja mer än 2 mm åt gången (ungefärligt).

 

  • Någon skrev något om att inte veta vilken storlek det var på smyckena och någon annan gav förslag att gå till en studio för att mäta smycket. Enklast är att själv köpa ett skjutmått, finns billiga på clas ohlson ;)

 

 

  • Kan även nämna att koksaltlösning är väldigt bra, men att klorhexidinlösning är i stort sett samma sakoch inte ärrbildande, klorhexidinsprit är därimot ärrbildande och bör inte användas.

Hoppas det här är till hjälp för någon Tungan ute

Stay Safe // M

Anmäl
2010-03-01 22:37 #130 av: aabsolut

USH,vilken ångest jag fick.. har precis töjt mina öronsnibbar till 5mm var..på en gång :O blöder inte, bara svider lite grana. ska jag låta det va eller kanske ta ut den/dra tillbaka smycket så att det blir 'luftigt'? HAr spiral om det är ngt :(

Anmäl
2010-03-01 23:27 #131 av: aabsolut

men jag hade töjt det till 1,6 innan, så nu har jag töjt det med 3,4 mm :/ what to do,what to do?

Anmäl
2010-03-01 23:40 #132 av: soetisen

#130 Det bästa är ju att du går ner i storlek. För det ska inte ens svida om det är gjort på rätt sätt.

- Medarbetare på studier.ifokus

Anmäl
2010-03-02 22:08 #133 av: aabsolut

Ja men då gör jag det, tack för hjälpen! :)

Anmäl
2010-03-03 10:35 #134 av: aabsolut

Förresten så satte jag i 2stycken tungpiercingar på 1,6mm  i varje öra, kommer det funka tror ni?

Anmäl
2010-03-03 21:35 #135 av: soetisen

#134 När man stoppar in flera smycken samtidigt så kan hålet forma sig efter det och då kan det bli rätt fult. Men visst det kan ju gå bra också.

Varför inte göra på rätt sätt från början? :)

- Medarbetare på studier.ifokus

Anmäl
2010-03-26 17:16 #136 av: simonjah

Gjorde själv hål med en liten nål, 2 dagar efter töjningstav på 2mm, 5 dagar efter 5mm, yttligare 5 dagar blev det 8mm, 3 dagar efter 10mm, 5 dagar efter 15mm, vilket resulterade i en blowout.. så är jag nere på 10mm igen och måste låta det läka. :-S

Anmäl
2010-03-26 19:34 #137 av: mandariiin

ja, man kan inte räkna med annat om man töjer så otroligt fort!

Anmäl
2010-03-28 22:28 #138 av: jollycox

#136 Nähä tror du att det måste läkas? :) Det hade ju varit ett under om det inte hade blivit en blowout.

Anmäl
2010-04-21 18:34 #139 av: Sweeeet

Gud vilket bra inlägg! LOVE!

Anmäl
2010-05-20 22:40 #140 av: Yodadog

Haha, här sitter jag med nytöjda öron, ca 3 mm som bultar och spänner som bara 17 och så läser man det här...

Men jag vägrar ta ur dom! :(

Det blöder ingenting eller så så det kanske går bra!

Jag är väldigt känslig så att töja utan smärta alls skulle inte hända i min värld, inte ens en halv mm kan jag töja utan smärta:P

/Amanda

Anmäl
2010-05-21 00:13 #141 av: WuzzY

Är det svårt att sätta i en plugg? altså ingen plugg man skruvar av ena sidan på för att sätta i utan jag menar pluggar som man bara ska trycka in, är detta svårt?

Anmäl
2010-05-25 22:28 #142 av: Binks

Nu har jag äntligen fått stoppa i min första töjning vilket blev en 1,6 steel claw.

Nu till frågan

När man ska dusha tex och då tvätta piercingen, ska man då ta ur clawn ur örat eller ska den sitta i och man bara rör lite på den medans man tvålar in?

 

Anmäl
2010-05-27 14:00 #143 av: Liss

#142 Det räcker med att bara röra på den lite fram och tillbaka och tvätta. Men det får du ju välja själv. Du kan lika gärna ta ut den också. Bara du torkar ordentligt efteråt, så det inte samlas fukt.

Anmäl
2010-05-27 21:00 #144 av: Binks

Ok!

Jag har börjat köra med en mugg vatten och typ 1/4 salt i och sen doppa lite papper i som jag sen håller runt i några minuter.

Så jag hoppas de va så de var tänkt man skulle göra?

Anmäl
2010-06-07 01:36 #145 av: bunyy

hejsan, jag undrar bara om hålet kan växa ihop efter c.a 5-6 mm? :D skulle vara glad över svar! :)

Anmäl
2010-06-07 13:30 #146 av: JossanH

#145 Allt beror på hur ditt öra fungerar. Oftast drar det ihop sig fint om det bara är 5-6 mm, men du kan inte vara 100% säker. Men man brukar väl säga att upp till 10mm så drar det oftast ihop sig ordentligt om man tar ut det.

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2010-06-07 21:18 #147 av: bunyy

okej! :)

Anmäl
2010-06-11 00:27 #148 av: ShitGoose

Det är farligt att töja!
Så otroligt beroendeframkallande så det är inte sant!
Själv skulle jag stanna vid fem.. Som helt plötsligt blev åtta och nu håller jag på å töja till tolv x'D haha Flört

Medarbetare på Sphynx iFokus

Anmäl
2010-10-04 18:05 #149 av: Bim

Jag ska börja töja. Har köpt en spiral som är på 3 mm. Är det för mycket att börja med? Är det dumt att prova? Jga kan ju försöka få in den men om det inte går för jag köpa ett mindre.

Anmäl
2010-10-04 18:10 #150 av: grejs

Det är för stort om du har "vanliga" hål i öronen nu. Om de är tagna med pistol kan det hända att hålen är så små som 0.8 mm. Börja med 1.2 eller 1.6 mm stort, sen 2.4 mm och sen spiralen. Men det beror ju lite på hur tjock början på spiralen är också...

Anmäl
2010-10-04 18:20 #151 av: Bim

#150 Ja, dom är tagna med pistol, tyvärr. Men jag testar att sätta in den men om det gör ont så skiter jag i det och köper nåt en 1.2 och sätter in den först.

Anmäl
2010-10-05 23:16 #152 av: axilur

#148 Håller med! Jag skulle till 10, sen 12, sen 16 och nu är de uppe i 18. Tror (dessvärre :P) att jag måste stanna här för att jag inte har så mycket hud kvar att töja. Hade väldigt små örsnibbar från början.
Farligt är det! ;)

Anmäl
2010-11-21 02:57 #153 av: LilFredd

Hej, jag har precis piercat mig i båda öronen, jag sa till piercaren att jag hade tänkt töja när hålen hade läkt så jag fick 1,6 mm ringar. Nu undrar jag om man kan köpa en 4mm spiral direkt eller måste jag köpa en mindre först? Tungan ute 

Anmäl
2010-11-21 03:01 #154 av: LilFredd

Glömde skriva att jag bara hade tänkt gå till 4mm då det verkar vara den minsta storleken på tunnlar :)

Anmäl
2010-11-21 14:42 #155 av: soetisen

#153 Jag skulle rekommendera att du skaffade en eller två spiraler i mindre storlekar för att inte riskera att spräcka. Men om det är tunnel du vill ha så finns det tunnlar i 1.6 mm till exempel här Flört

- Medarbetare på studier.ifokus

Anmäl
2010-11-21 16:35 #156 av: LilFredd

Åh, Tack så mycket! Skrattande

Anmäl
2010-11-26 13:19 #157 av: JessicaN

Har töjt min ena örsnibb från ett vanligt hål på 0.8 mm till 6 mm på lite drygt en månad, ska upp till 10 mm innan det är klart.

Men jag har några funderingar. Hålet gör inte ont och jag har inte stresstöjt utan tagit det försiktigt, det varar inte men själva "snibben" under örat gör lite ont när man trycker på det, är lite varmt och lite tjockare än vanligt. Är det normalt eller har något gått på tok? Jag har som sagt inte ont i själva hålet och det varar ingenting.

Mvh Jessica

 

SE*Lovely Godiva's

Uppfödning av Perser & Exotic

Anmäl
2010-11-26 13:38 #158 av: grejs

#157 Du har töjt otroligt fort och antagligen fått en spricka i hålet, det är nog därför det gör ont och är svullet. Vänta tills det läkt ordentligt och byt eventuellt ner till mindre storlek.

Anmäl
2010-11-26 13:45 #159 av: JessicaN

#158 Fast det har aldrig gjort ont när jag töjt, har slutat så fort det har känts lite grann och det gör inte ont i hålet, kan det ha spruckit ändå..? Tycker det borde göra ont i själva hålet då.

Mvh Jessica

 

SE*Lovely Godiva's

Uppfödning av Perser & Exotic

Anmäl
2010-11-26 19:59 #160 av: Binks

Jag förstår inte hur ni lyckas töja så snabbt?

Själv har jag töjt sen juni typ och är uppe i 8mm och 7mm.

Fick lov att switcha lite för 1 veckasen då jag sovit på ena örat som jag hade 8mm i så de började göra ont i kom lite lite blod från kanten.

Så böt ner mig och började på andra örat istället.

 

Jag har inte bråtom heller men tycker de ska bli spännande att komma till 10 då jag har min första tunnlar då i stål.

De ser jag fram emot ruskigt mycket.

Blir nog en paus där för att låta örat insupa känslan ett tag sen bär de av mot 12 och ska nog sluta på 14... Men man vet aldrig ;)

Anmäl
2010-11-27 00:04 #161 av: Liss

#157 Det reagerar nog bara på att du töjt helt enkelt. Att det svullnar upp är en normal reaktion. Du irriterar vävnaden när du töjer upp den. Ta det bara lugnt så du inte stressar på för mycket så att det spricker i stället.

#160 Alla har det olika med sin hud, så det går olika fort fram. Så länge man kör så fort/sakta som känns bra, så är det ju ingen fara.
För mig gick det super fort i vänster örat medan det högra var segare.

Anmäl
2010-11-30 20:14 #162 av: Binks

Nu behöver jag tips och råd.

För andra gången kommer jag till jobbet och märker att jag har ont i örat.

Går till en spegel och märker att jag åter igen har sovit eller nått på örat så de blivit ett litet sår på kanten och de blöder väldigt lite.

Har en 10mm spiral i glas, och själva hålet är nog bara på gränsen till 9 kanske.

Hur gör ni när ni sover med grejerna i örat?

Gör ni något speciellt för att den inte ska kläma sig konstigt så de spricker eller blir nått sår?

Anmäl
2010-12-02 05:19 #163 av: Hyrrokkin

Kan inte vänta på att få töja mina ännu helt orörda öron! Men jag ska låta de nya anchorna läka först, så det kommer inte bli förrän nästa år.

 

Tackar för en bra artikel.

Anmäl
2010-12-02 17:08 #164 av: Liss

Väntan är jobbigt, men det kommer ju vart efter ;)

Tack så mycket själv.

Anmäl
2011-01-18 01:20 #165 av: revoltecc

hej :) tack för all tips men behöver bara ett litet till xD tips på någon bra sida som man kan köpa sådant och  vilken mm ska man börja med ? försökte med en 3:a men gick inte för  bra

Anmäl
2011-01-18 23:30 #166 av: Binks

Jag har äntligen nått de magiska talet 10mm (1cm) i vänster lobe.

Så nu sitter de en fin stål tunnel där.

woho

Anmäl
2011-04-02 03:48 #167 av: moriichu

XD detta borde jag också läst innan jag börja töja!!!...började bara töja o nu ligger jag på 14 mm och ont har det gjort,blött endel också D: men mina öron lever x) va jag vet...

fel jag gjort: stresstöjt rätt ofta o varit otålig med att få in nya smycken (pluggar) började då bara blöda... sen inte det bästa att hoppa över storlekar från tex 10-14 vilket jag gjort nyligen

men det känns ju som dem läker efter nån vecka :< o jag visste inte bättre då.. jag vill ha större runt 20 :O o nu måste jag verkligen försöka ta det mycket lugnare...

föresten är det sant att örsnibben kan bli tunnare/mindre om man tex. stesstöjer eller hoppar över storlekar?

Anmäl
2011-04-02 04:30 #168 av: Liss

#157 Du har alltså inte töjt, utan bara gjort hål. Eftersom det blödigt etc. ;) Och mindre blir ju en öronsnibb, då man inte töjer ut den - för att bli större eller just uttöjd.
Kan bli svårt för dig också, att få örat och gå tillbaka ifall du någonsin ångrar dig.

Anmäl
2011-04-02 13:54 #169 av: Hera

#167 Hur kan man ens tro att man ska töja på det sättet?
Börjar man blöda förstår man ju att man gjort fel.

Och att hoppa från 10 till 14?
*skakar på hyuvudet*

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-04-02 19:47 #170 av: JessicaN

#168 Det va menat till #167 och inte #157 eller..?

Mvh Jessica

 

SE*Lovely Godiva's

Uppfödning av Perser & Exotic

Anmäl
2011-04-02 21:16 #171 av: moriichu

#169 :$ skäms :< inser att det var väldigt dumt gjort

 

#168 , om det nu var till mig ^^, jag har nog inga planer på att låta det växa igen gjort är gjort... D: vill ha större "/ men rädd att min örsnibb blir tunn och i värsta fall "går av"  ALLTSÅ TÖJA TÅLMODIGT o låta det ta sin tid i fortsättning... vad säger ni? finns det stor risk eller kan det gå bra? finns det något jag kan göra D: ???

Anmäl
2011-04-02 21:40 #172 av: Hera

Eftersom du förmodlingen har ärrbildning nu så är risken stor att det spricker igen när du töjer. Ärr är inte elastiskt som örat är från början.

Försöka kan du ju, men då få till att göra som man ska.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-04-03 12:24 #173 av: moriichu

D: men ärrbildning? ähm syns det eller är det från insidan? för mina hål ser inte konstiga ut... inget konstigt runtom heller...

ja det får ja verkligen D: men tror du det går bra att försöka köra till 20 mm eller mer "/ om jag nu tar det lugnt o sköter det som man ska? utan att mitt öra går itu DX *ryser

Anmäl
2011-04-03 15:23 #174 av: Hera

#173 Du har du tagit sönder ditt hål flera gånger av vad jag kan förstå, då blir huden i hålet mycket skörare och tål mycket mindre.

Jag har ingen aning om hur mycket du kommer kunna töja. Du får helt enkelt prova. Snibben kan gå av om du töjer för stort och fel.
Såg precis ett program på TV om en man där snuggen hade gått av. ÖRK!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-04-03 21:56 #175 av: moriichu

"/ hmm ja jag får väll det >.<

Anmäl
2011-04-04 15:09 #176 av: moriichu

men har en fråga, skulle det hjälpa om jag tog ut smyckena och "downsiza"

"/ skulle öronsnibbarna bli tjockare D: ?

Anmäl
2011-04-04 20:58 #177 av: Liss

#171 Ja, det var till dig det var menat. Blev en miss på ett nummer :)

Och ja, det skulle nog hjälpa att downsiza. Eftersom örat får återhämta sig en del då. Om du har tålamodet att göra det och vänta lite till, så gör det.

Det är inte det värsta i världen dock. Jag har också spräckt mitt ena öra en gång. Det är mitt öra på bilderna i artikeln, längst ner. Och nu är dem hur fina som helst, med inga som helst problem.
Men ditt låter värre, då du spräckt det hela tiden. Men tar du det bara lugnt nu, när du vet bättre ;) så kommer det gå fint ska du se.

Anmäl
2011-04-05 07:07 #178 av: moriichu

tacktack :D jättesnällt av er som kom med så bra svar :3

Anmäl
2011-05-12 18:26 #179 av: Helenaaa

usshh att jag inte hat hittat denna tråd tidigare! grr

Igår satte jag in en 10 mm i min redan töjda 4mm hål. (dumt, jag vet.)

Jag läste om alla hämsta saker som kunde hända och jag tog ut den och såg att det kon både blod och var ut! urk!

Jag tvättade, masserade och bytte tillbaka till min 4 mm. För att pigga upp mig lite har jag börjat töja mitt andra öra med 2 mm Skrattande

Från och med nu ska jag ta det lungt. Minst 1 mm på två veckor (kanske 2 haha!)

Men hur lång tid tar för min blowout att läka? ungefär? ska jag ta ut 4 mm och låta det läka helt, eller behövs det inte?

Anmäl
2011-05-12 18:28 #180 av: jollycox

Det räcker nog om du går ner till 4mm igen.

Anmäl
2011-05-12 19:09 #181 av: Binks

Jag har idag nått mitt mål i båda öronen.

Storlek: 14mm.

Tid: 1år jävligt precis. Kanske + 1 vecka.

Om de slutar där: Vet ej än, kanske blir mer.

Anmäl
2011-08-27 17:44 #182 av: Fillifionkan

Jag hade tänkt töja men vart kan man köpa expanders och ungefär hur mkt kostar dom ? :)

Anmäl
2011-08-27 23:58 #183 av: Inspiration

Kolla Barbarella.se tex.

Anmäl
2012-02-01 15:29 #184 av: Vixifyx

Crazy-factory rekomenderar jag ,där är billiga smycken! :)  för övrigt tyckte jag nån sa här att det inte finns en chans att få tillbaka "vanliga öron" om du töjer , men det är ju vanligt att man går och snittar upp dem hos läkare och syr dem , det är inte dyrare än ett kosmetologiskt ingrepp :)  

tänkte bara informeraa !:)

Anmäl
2012-03-05 22:04 #185 av: Rönisch

Funkar det bra att använda vaselin för att det ska glida in lättare? Är det snällt mot örat?

Hur länge ska man vänta med att ta ut smycket efter att man töjt större, tex så att man kan tvätta inne i hålet?

Funkar det att blanda vanligt salt med vatten för att rengöra örat med? Hur mycket ska man ta av varje i så fall? Funkar vanligt salt man har hemma, tex Falksalt? Ska man även tvätta smycket varje dag, räcker det med vanligt vatten i så fall?

Anmäl
2012-04-01 23:24 #186 av: Kashii

Den här infon skulle jag ha läst innan jag började med min töjning x) Om jag fattat rätt så har jag tydligen en blowout. Och jag stannade töjningen för ett par år sen XD men då fick jag tipset att sätta in töjningen åt andra hållet oO

Anmäl
2012-04-03 18:20 #187 av: Rönisch

Måste bara tips om en grej, hade jättproblem med att bara få in 1.6mm, örat blödde och var elakt fast jag tog det väldigt långsamt med en massa glidmedel. Tog ut örhänget och lät det läka i kanske 3 veckor, satte in töjsmycket idag och det gled in på en gång! Vissa öron kanske är så pass svåra att töja så man måste ta en omväg men är väldigt glad att det går i alla fall..Skrattande

Anmäl
2012-05-29 11:47 #188 av: CaptainBunchie

Har en fråga, funderar på att töja upp till 4 mm, mest för att jag hittade ett smycke som var så grymt fint!
Kan man komma ner på vanligt hål, ca 1 mm, igen efteråt om man vill?

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2012-05-29 13:00 #189 av: Bamse_

Håller på och töjer mitt hål till 6-8mm (har inte riktigt bestämt mig än).
Satte i 5mm halvvägs tills jag kände att det "kittlade" till en morgon efter en varm och skön dusch. Sen på eftermiddagen tog jag ur den och tvättade hålet och töjningssmycket, sen när jag satte i den igen fick jag i hela utan problem och utan motstånd!... Är detta bra? nu några dagar senare så har jag inga problem förutom att det varar lite smått! men har jag sovit och legat på det örat är jag väldigt öm, varig och LITE svullen, men när jag har tvättat det är allt okej efter 1-2tim! Är det normalt eller är det något som är fel?

Kan tillägga att jag började töja från 0,8mm för 1månad och 1vecka sedan (1,5mm, 2mm, 3mm, 4mm och nu 5mm) har varit väldigt försiktigt under perjoden men mitt öra är som gummi!

Anmäl
2012-05-29 13:02 #190 av: Hera

#188 Ja det brukar man kunna, så länge du inte spräcker dit öra en massa och så, då kan det bli svårare för örat att dra ihop sig.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-05-29 13:08 #191 av: CaptainBunchie

#190 - Okej tack. :)

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2012-06-15 17:16 #192 av: Jossangizmo

Jag ska töja upp till 8mm och ligger på 6mm nu. Så jag funderar på att köpa en 8mm och använda oringar när jag ligger på en 7:a, MEN jag vet inte vad jag ska ha för material :c Mitt öra tycker inte om akryl och jag kan inte ha trä för mitt öra är inte 100% läkt, så jag funderar på stål. Idag var jag på en piercing studio och kolla på några. Dem är väldigt tunga, kan det påverka örat på något sätt? Vilket material ska jag använda?

Anmäl
2012-06-15 17:21 #193 av: Hera

#192 Töjer du fast ditt öra inte har läkt? Förvånad

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-06-15 17:26 #194 av: Jossangizmo

#193 Jag vet inte om mitt öra är läkt eller inte, haha Oskyldig Men det var över en månad sen jag töjde sist.

Anmäl
2012-06-15 17:32 #195 av: Hera

#194 Om du spräcker örat när du töjer gör du fel. Töjning ska inte behöva läka.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-06-15 17:41 #196 av: Jossangizmo

#195 Spräck örat har jag aldrig gjort, det är bara det att jag inte är helt säker på hur hålet ska se ut utan smycket. Men för mig har det gått bra, det har inte gjort ont när jag har töjt. Jag har töjt i akryl och det har gått bra tills en dag då jag hade 6mm akryl spiral. Det började klia och var lite irriterat, då bytte jag till en stål tunnel och allt blev bra igen.

Anmäl
2012-06-15 17:55 #197 av: Hera

#196 Om du inte spräckt det så förstår jag inte varför det itne skulle vara läkt? :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-06-15 18:08 #198 av: Jossangizmo

#197 Jag är förvirrad? Någon sa till mig att ett öra kan vara oläkt när man töjer, alltå är det inte sant? Foten i munnen Då måste dem ha syftat på spräckt hål? Åhh, så trög jag är...! Skäms

Anmäl
2012-08-26 12:28 #199 av: Blood_snake

Tjo! Nu finns det en överhängande risk att jag låter som en korkad novis för har precis kommit in på töjandet. Har 2.4 mm och skaffade två töj där dom är 4 mm som tjockast, Den ena gick in helt på bara ett par timmar utan några som helst problem och den andra får jag bara in halvvägs. Tänkte ge mig ut imorn och skaffa o-ringar som kan hålla fast den och låta den ta sin tid. Det svåra tycker jag är att det inte ska "göra ont", smärta är ju något väldigt abstrakt och svårdefinerat :S

Anmäl
2012-08-26 23:50 #200 av: Liss

#199 Ja, det man känner är väl en stikande känsla och att det bränner till lite. Man töjer ju ändå ut huden, så klart att det känns. Men det ska inte göra ont, som i att det spricker och börjar blöda. Det är ju en ganska svår känsla att beskriva ja, men man får helt enkelt försöka lyssna på kroppen. :)

Anmäl
2012-08-27 12:52 #201 av: Blood_snake

jag tror att det är väldigt individuellt och jag har visserligen nästan löjligt bra läkkött för mitt började blöda lite i lördags så gjorde som jag gör med alla sår, skölja rent med alsolsprit som drar ut alla orenheter och nu är det inte ens svullet längre. Finns det någon tumregel för hur länge man ska låta det "vila" innan man börjar töja igen? Jag tänker inte skaffa något extremt men 4 mm känns bara löjligt haha.

Anmäl
2012-08-27 16:34 #202 av: Liss

#201 Om det spruckit och börjat blöda, får du helt enkelt låta det vila tills det läker igen. Du ska töja, inte spräcka sönder :) Och jag rekommenderar koksaltlösning i stället för alsolsprit, eftersom alsolsprit torkar ut.

Anmäl
2012-08-28 22:55 #203 av: Ckam

Tja !

 

Orkar inte skumma igenom texten nu, klockan va tydlingen förmycket.

Men så här är det iallafall att jag har töjt mitt öra till 3,(?) Men jag tappar den där förbaskada töjnings ringen (kör Cirkular claw) varje natt när jag sover, är det dags att gå över på nästa steg då eller ska man snällt vänta ett tag till, har väl haft i den i snart 3/4 veckor nu.

Sen så varar det lite grann när den åker ur i sömnen, fast det är inget vanligt på mig. Alla mina andra piercingar vara när jag tog dom också, men blir lite smått orolig när det börjar jäklas när man har läst lite här.

Tack på förhand /kramis (:

Anmäl
2012-08-28 23:50 #204 av: Liss

#203 Du kanske ska byta smycke? Eller köpa o-ringar, så de håller sig på plats bättre. Att dem trillar ur behöver inte betyda att hålet är större, man kan lirka ut de flesta saker i sömnen :)

Och jag rekommenderar även koksaltlösning till dig, då det varar. Ta det lungt när det varar också.

Anmäl
2012-09-13 16:40 #205 av: jeenova

Har precis blivit medlem på detta forumet och jag, ta detta inte personligt TS, blir nästan förfärad över första Trådinlägget. 

1. Man ska inte använda TTO när man töjer, då detta är ett extremt bakteriedödande och uttorkande olja och inte passar alls till töjning. Man måste även blanda ut TTO med babyolja då det kan i värsta fall förvärra fisteln.
Ska man töja med olja så använd helst Virgin oliveoil eller jojoba olja.


2. Man bör hålla sig borta från plastmaterial/lera (som du skrivit) då det är porösa material och det finns MÅNGA skräckexempel hur fel det går om man inte är ordentlig material.

3. Man bör inte använda horn/ben/trä när man töjer. Det ska man ENDAST använda när fisteln är läkt efter man töjt klart då dessa är utav naturliga ämnen och drar åt sig vätska och det samtidigt är inte så jättebra för nyläkta sår.

4. Man bör inte använda olika typer av claws, spiraler eller smycken som är ojämna. Visst, det är lättare och vissa tycker det ser attraktivt ut.. men att ha det som töjsmycken riskerar att fisteln blir sned eller att det blir ojämnt.

5. Bästa materialet man kan töja är glas. Hypoallergent ämne som man inte kan vara allergisk mot. Lite dyrare, men det är mer värt med fina och friska lobes? Däremot, bör man tillägga, att vissa kan få något som kallas "wet ear" som är när det blir fuktigt/smutsigt runt smycket i fisteln. Det löser man snabbt med att tvätta örat och hålla det torrt innan man sätter in smycket.

 

 

Vill inte verka vara en besserwisser, men jag har pratat med många "experter" inom detta området och jag ser för många skräckexempel på hur unga inte sköter om sina töjningar/töjda öron ordentligt.. och första inlägget är bra, men all fakta finns inte riktigt med.

Anmäl
2012-11-30 00:20 #207 av: Linadenfina

Dum fråga här kanske. Men hur vet man när man kan töja ytterligare? Gick från 1,6 till 2 på en månad typ. Gick hur bra som helst. Kan jag gå till 3 mm om nån vecka redan? 0:)

Anmäl
2013-01-04 10:58 #208 av: Carolinamickelsson

Jag töjde till 5mm på 1,5 veckor och det ser jätte bra ut, hoppade från 3mm till 5, har haft töjning i kanske 1månad nu, hålet har inte varit infekterat elr något, var lite öm när jag gick från 3-5 dock men resultatet är bra å hålet är jätte fi t fast jag stressade med 5mm på 1,5 vecka

Anmäl
2013-01-04 11:49 #210 av: Hera

#208 Man gör som man vill. Men enligt mig är det bra dumt att riskera att förstöra det. När det väl blir fel så ångrar man sig. Förstår inte heller meningen md att stresstöja. Är det så bråttom?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-01-31 15:09 #211 av: Jensaah

Hejhej. Jag är en pojke på tolv år som undrar, är det dumt att börja töja i min ålder? Just ja... ska jag börja med 1.2 mm eller 1.6 mm? ( Jag har ett vanligt "pistolhål".)

Ha det gött.Skämtar

Anmäl
2015-06-11 13:34 #212 av: Cakeface

Hade 8mm och skulle töja till 10mm(hade först tänkt ta en 9mm, men det fanns inte i butiken) och självklart råkade jag spräcka.. hålet är fortfarande helt, men det varar, blöder, är helt hårt och till och med lymfknutan på den sidan har blivit något svullet >.<

satte i min 8 igen, och rengör det så gott det går.. Men ändå, att jag ska ha sådan otur! Antar att jag sen får tejpa och töja på det sättet. Men ja, var verkligen försiktiga och försök inte stressa när örat "säger ifrån", jag lärde mig det den hårda vägen D:

Tryckte dessutom i en tvåa i mitt andra öra, så nu ska jag börja töja där med. Får dock vara mer försiktig nu cx

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.