Piercingar

oäkta piercing i näsan??

2015-07-19 18:45 #0 av: mikafika00

Hej, jag tog näsvingepiercing för 2,5 månader sen och nu är den näst intill läkt, och därför vill jag byta till ring.  Dock är jag väldigt förvirrad eftersom jag har hört så mycket olika åsikter om oäkta guld i näsan. Min piercare säger att det är en idiotisk ide att använda något annat än äkta guld (men det är så dyrt 550 kr för en liten ring?!) medan jag har kompisar som inte har problem alls.

är det någon här som kan berätta hur stor chans det är för mig att få infektion av oäkta guld i näsan?  eller är det inga problem?  jag har inte nickelallergi och läkningen har gått superbra. 

Anmäl
2015-07-19 19:13 #1 av: Hera

Har du inte nickelallergi bör det inte vara några problem.

Anmäl
2015-07-22 10:41 #2 av: CaptainBunchie

Om du vill gå på solidt guld finns det några smycken här för 159kr:
http://piercing.nu/category/177-guld.html

Visserligen är det inte ringar. :)
Men jag tror att en guldpleterad ring med bra basmaterial (stål, silver eller titan) skulle funka bra. Däremot vet jag inte hur bra guldfärgen sitter i.

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2015-07-22 20:04 #3 av: Candela

Hm..? Titan är väl det allra bästa materialet för smycken? När jag använde (äkta) guldsmycken i min piercing i näsan fick jag problem. Det var som att huden frättes bort, och det blev ett sår runt hålet. När jag bytte tillbaka till titansmycke så läkte det snabbt.

Anmäl
2015-07-22 20:07 #4 av: Candela

Jag vet inte riktigt vad du menar med "oäkta" guld, men risken finns ju att man utvecklar nickelallergi om man använder metaller med nickel i hål som inte har läkt fullt ut. Det var så jag fick nickelallergi, och jag kan som sagt inte ens ha rent guld i hål längre. Funkar tack och lov utanpå huden fortfarande (ringar, halsband)!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.