Tatueringar

Tatuera lår

2015-09-10 00:04 #0 av: IceTee

Någon här som tatuerat låret/låren? Hur var läkningstiden? Vilken tid på året var det och vad hade ni på er medan den läkte? Vill tatuera framsida lår någon gång med funderar på hur det går med byxor och sånt (har bara tighta jeans...)

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2015-09-10 00:50 #1 av: Tjeja

Tips.. spara det till en årstid när du kan gå med lång kjol i alla fall. Så du både slipper skav emot men samtidigt kan ha skydd över mot solen medans det läker.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-09-10 01:12 #2 av: IceTee

#1 synd bara att jag inte riktigt gillar långa kjolar... Nåja, det handlar inte om vansinnigt lång tid! Jag kan stå ut! Och såklart smeta in solskydd med spf 50 så den håller sig fin! Min andra ser nästan ny ut trots att jag snart haft den i två år

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2015-09-10 01:52 #3 av: Tjeja

Riktigt tunna o mjuka pösiga byxor kanske skulle fungera också förstås. Eller.. bara det är mjuka byxor ö h t så går det nog vilken årstid som hellst. Bara det att luftigare är bättre.
Solskyddscreme etc ska man nog undvika att smörja in med under läkningen. Varken ämnen i eller parfymen är något bra att gnugga in i sårad hud. Så bättre med mjuka pösiga byxor i så fall om du inte vill ha kjol.
Så tror jag i alla fall. Varken skav eller infektioner eller parfymirritation är något att sträva efter om man kan undvika tänker jag. :-)

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-09-10 01:52 #4 av: emms

Jag tatuerade framsida lår för snart ett år sedan. Alltså byxväder. 

Läkte snabbare än den jag har på armen men denna var mer realistisk och nästan enbart skuggning så flagnade inte på samma sätt som mandalan jag har på armen.

Men jag hade tajta byxor efter 2 dagar. Hade lite pösigare samma dag och dagen efter. Var inga problem med tajta byxor.

När jag gjorde den sa hon att jag inte skulle smörja den lika mycket som något man gör på armen tillexempel, troligen för att den kan bli för mjuk så skorporna trillar av för snabbt liksom? Men den stramade inte heller på samma sätt.

Men gör du den på en fredag och kan gå i mjuka byxor hemma på helgen så tror jag inte det ska vara några problem, ev köp ett par mjukisbyxor. Min var öm dagen efter sen var det lugnt med tajta jeans. Glad

Anmäl
2015-09-10 08:59 #5 av: Tjeja

#4 :-o Uj du måste ha en hög smärtgräns? Jeans efter 2 dar?? Uj! Ha ha jag skulle gå i kjol i minst en vecka. Men det är jag det. Är rätt känslig istället då.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-09-10 09:52 #6 av: IceTee

#3 menade efter den läkt! Om jag gör den på sommaren liksom och går tillbaka till att ha kjolar som slutar mitt på låret

#4 jag kanske ska skaffa en skylt där det står "ny tatuerad, får inte ha jeans" så jag kan gå med mjukisbyxor allmänt, hahahaha

Min tatuering på insidan av underarmen kändes lite när jag gjorde den, men ont vette tusan... Efter var dock inga problem! Eller jo, klådan drev mig nästan galen, men den gjorde aldrig ont! Inte ens när den precis var färdig
Däremot kan ju framsida lår vara känsligare, det vet jag inte förrän jag provat

Det här är inte jätte aktuellt än dock, har inte ens ett motiv! (Funderar dock på att tatuera in vovven)
Kommande tatuering är på överarmen

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2015-09-10 11:48 #7 av: Surpan

Jag sitter i stolen just nu och tatuerar låret (igen). Kan skriva lite om det när jag kommer hem. :)

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2015-09-10 11:53 #8 av: IceTee

#7 åh, gärna!
Usch, det låter som att den där lårtarueringen inte är så långt iväg... Det är ju vansinnigt så beroende man blir av det!

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2015-09-10 13:25 #9 av: Tjeja

#6 Du får väl tattuera in det budskapet på pannan helt enkelt! ;-D

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-09-10 15:20 #10 av: emms

#5 Alla mina tatueringar har slutat göra ont efter någon/några timmar efteråt, har väldigt ont när jag gör dom och spänner mig så mycket att jag sitter och skakar haha, men efteråt känns dom knappt. Konstigt det där med smärta, vissa gillar ju att bli tatuerade och för mig är det hemskt Skrattar

Anmäl
2015-09-10 16:45 #11 av: Surpan

Så, nu är jag klar och hemma och kan skriva lite. :)

Jag är tatuerad över hela framsida och utsida lår. Jag tycker att mitt på låret är helt okej, det gör såklart lite ont, men det är överkomligt. Det jobbiga där är när man tatuerar en stor del över lårmuskeln på samma gång så tycker jag att det gör ont att spänna muskeln i flera dagar efteråt. Känns ungefär som ett djupt blåmärke.

Upp mot ljumsken gör det väldigt ont, om du tänker dig över senan där som går ner i benet. Men där går det över mycket fortare efteråt.

Gällande kläder, vissa säger att de har tajta jeans på sig typ direkt. Jag har aldrig känt att jag velat riskera det. Dels gör det ont och dels vill jag inte att någon skorpa ska lossna i förtid. Sen är det inte så himla skönt att smörja in låret med helosan och sen dra på sig ett par snortajta jeans heller...

Jag köpte mig ett par tunna lite lösare byxor som jag har efter jag tatuerat mig. Vill jag vara lite finare (efter en sittning skulle jag på fest dagen efter) så har jag slaktat ett par strumpbyxor och gjort ett hål för tatueringen, och sen har en kjol över. Annars så kör jag på långkjol. När drt var kallare hade jag de sönderklippta strumpbyxorna under långkjolen också. Det var faktiskt efter jag tatuerade mig jag insåg att jag faktiskt gillade långa kjolar!

Sen börjar jag med jeans igen efter kanske en vecka, om jag inte har tatuerat utsida lår, för då är jag lite orolig för sömmen. Då kanske jag börjar med tajta fast mjuka chinos eller så, och tar jeansen efter ytterligare ett par dagar. Ett par boyfriend jeans kan vara najs så länge. :)

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2015-09-17 10:35 #12 av: Tilde

Tatuerade mig på låret i mars eller april (minns inte riktigt). Det var fortfarande väldigt kallt ute, men jag hade shorts på mig. Var hemma mycket så det läkte snabbt då jag kunde gå med shorts eller helt utan byxor. Tummen upp Det gjorde lite ont att gå i trappor efteråt men det var inte så farligt då låret inte är något man kan böja eller spänna huden på på samma sätt som andra ställen på kroppen. :)

Skulle inte använda tajta jeans förrän tatueringen är helt läkt.

♥ Tilde

Anmäl
2015-09-19 10:14 #13 av: neasfotografier

Jag tatuerade låret i januari så jag hade mjukisbyxor hemma och bomullsleggings annars. Läkte på 4 veckor, när det gått en vecka började det klia och så. Tycker den läkte fint och den tappade knappt någon färg alls så behövde inte direkt fylla i något.

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-12-27 10:59 #14 av: amandajklath

#13 Hade du mjukis medan du tatuerade låret med,eller något annar klädesplagg? ^^,
Ska tatuera mig på låret den 15 januari :D

Anmäl
2015-12-30 12:56 #15 av: neasfotografier

#14
Ja, jag hade mjukis när jag tatuerade mig också :)

Medarbetare på  Skor iFokus och TV iFokus
"I'm happy to be alive, I'm happy to be who I am."

Anmäl
2015-12-30 12:57 #16 av: amandajklath

#15 Tack, då kör jag på det jag med ^^,

Anmäl
2016-01-08 12:18 #17 av: nypisnina

Jag har haft på mig tajta stretchbyxor, även jeans, det enda som var lite tråkigt var att det blev torrt eftersom byxor har en förmåga att suga upp krämen.

Min senaste tatuerare rekommenderar alltid att plasta in sin tatuering de första tre nätterna och jag tycker att tatueringarna har hållt sig mjukare, kliat mindre och läkt något snabbare. Senast när jag tatuerades på låren så hade jag plast då jag jobbade och gick omkring med mjukis hemma eller i bara trosorna så att den fick andas, det gick väldigt bra och jeansen skonades från kladd från bephantenen.
Jag tycker att alla tatueringar på underkroppen har läkt väldigt snabbt, så snabbt att jag har glömt av dem för de har inte stört. :-)

Anmäl
2016-03-26 09:03 #18 av: Cornish-rex

Jag måste bara få fråga... Om man ska tatuera sig ganska långt upp på låret, vad har man för kläder när man går till studion? Sitter man i trosor liksom? *hihi*

Anmäl
2016-03-26 09:24 #19 av: amandajklath

Jag har suttit med mjukisbyxor på ena benet och bara trosor vid det ben hon tatuerade :)

Anmäl
2016-03-26 18:19 #20 av: Surpan

Jag hade trosor. När vi gick väldigt högt upp och jag var tvungen att dra upp trosor lite (har haft hotpants eller trosor med korta ben typ björn borg) så ställde min tatuerar fram en skärm så jag fick lite privacy.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2016-03-27 16:56 #21 av: Cornish-rex

Tack för svar! :)

Anmäl
2016-04-07 16:58 #22 av: NellieJonsson

*EDIT*

Såg precis att detta inlägget var en månad äldre än vad jag trodde, sorry!

Tatuerade precis låret (för två dagar sedan) så läkningen kan jag inte riktigt svara på - än så länge ser den ut som när den var nygjord, har inte börjat få skorpor eller sådär. Jag hade på mig en sån där body suit med korta ben, så jag behövde bara dra upp benet lite så att jag slapp sitta där i trosor! Jobbar hemifrån så jag går mest omkring i trosor, men när jag ska ut eller hälsa på någon så har jag antingen på mig en body eller shorts. Vågar inte riktigt ha på mig någonting över benet, även om det bara skulle vara lösåtsittande eller sådär :P vågar inte heller ligga med benet under täcke på natten - men jag är mesig också! Fick höra att benet skulle bli extremt svullet och att man inte skulle kunna gå och sånt, men jag har själv inte upplevt något sådant över huvud taget, känns ingenting i själva benet förutom den tatuerade huden då alltså :)

Anmäl
2016-04-07 22:21 #23 av: JossanH

#18 gjorde också hela framsidan lår (från ljumske till knä och ut på sidorna) i förrgår. Hade lösa byxor på mig och ett par tunna, slappa shorts på mig som jag hade medan jag tatuerade mig.
Jag har inte haft några bekymmer alls med låret. Viss svullnad men gör inte ont nu efter mer än lite ömmande på vissa ställen. Dock gjorde det grymt ont på vissa ställen.

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2016-04-08 14:55 #24 av: Navai

Ska tatuera en text på låret nästa vecka och är jätte exalterad! Fick dock inte ledigt från jobbet så måste jobba samma dag några timmar senare. Vad finns det för risker med att ha typ jeans och behöva gå runt med nygjord tatuering? 

Anmäl
2016-04-08 17:12 #25 av: JossanH

#24 det handlar väl till största del om skav och infektionsrisk, men är den nygjord så sitter ju plasten på.

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.