Allmänt

Rakar dom inför tatuering?

2015-09-11 06:25 #0 av: Kasumi

Hej!

Det är så att jag har tänkt göra en tatuering på insidan av min handled lr vid bröstet, men jag är orolig att tatueraren kommer att raka där innan denne börjar tatuera mej.
Man har ju liksom små fjun typ på hela kroppen, ja kanske inte just på handleden men en bit ifrån på själva underarmen har iaf jag. Och bröstet har man ju små fjun på liksom, och jag har så konstig kroppsbehåring att om jag nopprar med pincett, vaxar, rakar, epilerar etc. så får jag bara grövre och grövre hår med tiden. Och det vill jag verkligen inte ha på varken armen lr bröstet.

Så min fråga är alltså om dom måste raka innan dom börjar tatuera?

Anmäl
2015-09-11 06:33 #1 av: thenewbreed

Ja och det är för att de inte ska råka skjuta in hårstrået i hårsäcken igen, för då gör det ont som fan, speciellt om det blir infekterat i hårsäcken. Ser inte snyggt ut på tatueringen heller. 

Fick jag höra från min tatuerare i alla fall :)

Medarbetare på bildredigering! :)

Anmäl
2015-09-11 06:37 #2 av: Kasumi

#1

Jaha okej är det så. Ja hårsäcksinflammationer vet man vad det är, får det jätte lätt :/
Men inte så snyggt heller att få massa svarta grova hår på bröstet liksom, dilemma :p

Anmäl
2015-09-11 07:09 #3 av: tlover

Att man får grövre hår om man rakar det är som tur är bara en illusion att håren inte smalnar av mot slutet utan att dom slutar rakt av gör så att håren ser grövre ut utan att vara det. Att allt hår är i "samma" växtstadie gör inte saken bättre.

Så det kommer inte att se ut så länge.

(skulle man få tjockare hår av att raka sig så skulle man få tjockare hår av att dra knivsryggen av en kökskniv efter kroppen också)

Skulle du köpa ekologiskt te?
Svara gärna på min enkät

Anmäl
2015-09-11 11:51 #4 av: Hera

Precis som #3 skriver är det en illusion. Du kommer inte få grovt brösthår för att tatueraren rakar innan tatuering.

Då hade jag haft grovt hår lite överallt ;)

Anmäl
2015-09-17 10:37 #5 av: Tilde

Mina tatuerare har faktiskt inte rakat min hud innan tatueringarna. Då har det varit på skulderblad och lår (och jag rakar själv inte låren då de bara har blonda fjun). Fick inga problem med hårsäckarna i alla fall. Tummen upp

♥ Tilde

Anmäl
2015-09-17 22:29 #6 av: Kasumi

#5
Ja precis, det är det jag tänker. Hur mkt hår har man på handleden liksom, insidan dessutom? Så vitt jag vet inget, men tänker om dom skulle raka där just in case, bara för det ska vara slätt så skulle man ju säkert få hår där tillslut.

Anmäl
2015-09-17 22:44 #7 av: Hera

#6 Som sagt, du får inte plötsligt hår för att du rakar dig. Det är en myt.

Anmäl
2015-09-18 10:22 #8 av: Zadeira

Jag har alltid blivit rakad, men har aldrig nånsin märkt att det växt ut mer/mörkare hår än innan. Precis som Hera säger är det en myt att håret blir grövre av rakning.

Jag tror att det ofta kan var en extra säkerhet för att huden ska vara så slät som möjligt och så "ren" som möjligt, det ger både bättre förutsättning för att tatueringen blir så snygg som möjligt och läkningen bättre.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.