Problem

Irriterande hål i öronen

2015-09-12 00:45 #0 av: emotionfucker

Jag har en töjning i vardera öra, över dom så har jag ett vanligt hål. Dessa vanliga hål tog jag för flera år sedan med pistol (dumt nog) och jag har inte haft örhängen i dom kontinuerligt nästan alls då dom alltid känts irriterade av örhängen. Jag har testat vanliga örhängen (sådana där relativt billiga man köper på Glitter) och idag köpte jag 925 sterling silver örhängen (som ska vara snälla och ej innehålla nickel) men ena hålet känns irriterat. Det ser inte svullet eller rött ut men det var vit gegga runt örhänget när jag kollade. Är jag bara ovan. allergisk mot något annat än nickel eller är det helt kört för mig att ha örhängen?

Medarbetare på Psykologi ifokus.
Anmäl
2015-09-12 14:41 #1 av: Hera

Det finns nickel i silver. Prova hängen av titan.

Anmäl
2015-09-12 15:11 #2 av: AsIAm

Dessutom kan det vara så att du måste vänja hålen vid att ha örhängen i, så var det för mig i alla fall. Hade knappt använt örhängen på säkert 5 år och när jag började använda dem igen blev ena hålet väldigt irriterat och även lite svullet. Efter att ha använd örhängena varje dag i en vecka så avtog det :) men kan ändå vara ett smart drag att byta till titan eller kirurgiskt stål så som Hera skrev, utöver att du inte borde få en allergisk reaktion på dem så kan du ju även duscha med dem utan att de blir missfärgade 👍🏻

Anmäl
2015-09-12 17:37 #3 av: emotionfucker

Jo, har tänkt att jag kanske måste vänja mig lite vid örhängen. Men titan ska inte ge en allergiska reaktioner eller?

Medarbetare på Psykologi ifokus.
Anmäl
2015-09-12 17:45 #4 av: Hera

Precis.  Titan släpper inget nickel alls.

Anmäl
2015-09-12 22:46 #5 av: Birkis

Testa med att sätta i ringar. Alltså inga pluppar bakom. Jag har ringar så att det inte ska bli för tätt och efter som dom inte väger något så blir det inte irriterat av att det är för tungt heller. Jag fick infektioner nästan hela tiden innan därför testade jag ringar. Jag använder pluppar å krokar då och då men inte till vardags. Det funkar jätte bra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.