Tatueringar

Fråga om inspirationsbilder

2015-09-30 22:11 #0 av: fridelfina

Hej

Älskar tarotkort och mytologiska djur, tänkte höra om det är ok att ha med två bilder till en tatuerare och de ritar en ny bild utifrån de båda? Jag har tänkt på ett tarotkort på Översteprinsessan och nån fin bild på Fågel Fenix som jag inte hittat ännu. Skulle det funka eller blir det "bildstöld" om man inte frågar artisten om lov först? 

Jag har inte bestämt mig för en tatuering  ännu, men gått och funderat på det sen övre tonåren och är nu 50 så kanske jag vågar om jag hittar vad jag vill ha? 

   
Anmäl
2015-09-30 23:23 #1 av: Hera

Det är helt ok att du tar med bilder som du fått idéer från och sedan ber han göra något nytt av det.

Anmäl
2015-09-30 23:29 #2 av: Zadeira

Givetvis är det inga problem att ha med referensbilder till tatueraren. Ofta brukar de utgå från något du har med dig eller visat dem, sen ritar de om det till något anpassat för just dig med utgång från dina ideer och önskemål.

Många tatuerare vill inte kopiera framförallt andra tatueringar, men att ha andras verk (både tatueringar och bilder, tavlor osv) är ofta en jättebra utgångspunkt.

Mitt tips är också att inte "vänta" på att hitta exakt rätt bild, utan ta med dig ett par olika bilder till tatueraren och så kan han/hon rita upp något utifrån det du vill ha och de elementen från de olika bilderna som du tycker bäst om.


Anmäl
2015-10-01 20:21 #3 av: fridelfina

Tack för svar och tips! Får se när jag kommer till skott!

   
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.