Tatueringar

Tauteringsmotiv - Norrland

2015-11-05 14:07 #0 av: [[Tryptofan1]]

Hej hej!

Jag är väldigt sugen på att göra en tatuering som symboliserar min uppväxt i Norrbotten och jag har spånat en hel del på idéer om ett passande motiv.

Jag är en naturälskare och jag har funderat på både växter och djur, men då jag har lite andra planer vad gäller djurtatueringar så har de senaste tankarna varit kring blommor eller bär som finns i norrland.

Åkerbär är Norrbottens landskapsblomma och vore egentligen perfekt, problemet är att blomman är lilaaktig och jag hatar färgen lila. Gör man den i svartvitt misstas den nog lätt för ett hallon?
Hjortron är också en idé, men hjortron finns ju inte bara i norr...

Jag efterlyser alltså alla typer av idéer på blommor/växter/bär/liknande som symboliserar norrland på något vis, mer eller mindre. Alla tankar är uppskattade då jag har kört fast lite i mina egna... Funderar

Mvh Tryptofan

Anmäl
2015-11-05 21:00 #1 av: [Muminumi]

Har tyvärr ingen koll på blommor/växter i Norrbotten, men ett spontant alternativt förslag är att kombinera din idé med det latinska namnet för åkerbär och/eller Norrbottens landskapsvapen.
Synd att du inte gillar lila, det var en fin blomma annars :)

Anmäl
2015-11-13 00:18 #2 av: Cireea

Just hjortron kan ändå vara något då det är förknippat med just Norrland. Man kallar det ofta för "Norrlands guld" Skrattar

Annars, Fjällvallmo? Det är en blomma som endast växer i norr! 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.