Frågor & Svar

Lite tatueringsfunderingar

2016-03-31 21:02 #0 av: Carrosh

Nu har jag börjat landa lite i mina tatueringsplaner och tänkte börja leta efter en tatuerare som kan göra mitt motiv (en lantlig stig med fotspår av en vuxen och ett barns bredvid). Det blir min allra första tatuering och därmed kommer lite frågor på vägen:

1. Vad bör jag tänka på när jag letar tatuerare, förutom omdöme, portfolio, ren studio osv.?
2. Hur lång tid tar egentligen en tatuering att läka? Simmar ett par gånger i veckan, och är medveten om att jag kommer få hitta någon annan träningsform under tiden, men jag vill ju veta när det är safe att kliva ner i poolen igen.
3. Är det något specifikt jag kanske bör fråga tatueraren om, förutom skötselråden? Något som kan vara bra att tänka på just i jakten på rätt tatuerare?

Anmäl
2016-03-31 21:19 #1 av: [H1Z1]

Kolla gärna om tatueraren har en facebooksida, folk gillar gärna och säga vad dem tycker och tänker om studion, både negativt och positivt. Kolla noga på bilderna som linjer och liknande. Youtube är också bra :P Finns kanske någon som lagt upp klipp på sin tattoo från studion!

Oftast ser jag på skötselråd och liknande 4 veckor, träning i sig två veckor,(beroende på vad du gör för den kan ju spricka)  min senaste tattoo är 12 dagar gammal idag  och jag gick till gymmet igår och idag för den har slutat "fjälla" men jag tränade bara benen och inte armarna där den sitter. Men just vatten där det finns bakterier som verkligen "är på" tattoon hade jag i alla fall inte chansat så tidigt för och badkar och sådant ska man undvika i början just för att det är vatten, ett sår ska ju aldrig vara blött för länge.

Det du ska fråga tatueraren om är just dessa frågor du ställer om träning och när du kan simma och när du kan göra annan aktivitet och kom ihåg alla ser/tycker olika och har olika erfarenheter, jag kan säga och tycka en sak och en annan "tatuerad"  kan säga/tycka en helt annan sak. Jag har tatuerat mig fem gånger och rätt så stora (om det nu spelar roll) syftar nu som att styrketräna då jag gjorde en stor deadpool på min biceps förra veckan, dumt och utsätta den för hantlar och liknande menar jag som exempel. 

Lycka till! Stark som vågar på en stor tattoo som din första :) (Y) 

Anmäl
2016-03-31 23:26 #2 av: Carrosh

#1 Vet inte om den blir så stor, halva underarmen ungefär. Räknas det som stort?

Anmäl
2016-04-01 05:38 #3 av: jillan

Vad kul att du ska göra första tatuering!
Jag gjorde oxå min första på underarmen.
Har inga mer tips än de du fått.
Lycka till!

Anmäl
2016-04-01 13:16 #4 av: Hera

Alla mina tatueringar har läkt på 2v max. Och om skorporna släppt är det inte längre ett sår och då kan man bada. Tar det så lång tid som 4 veckor har man väldigt dåligt läkekött eller problem med tatueringen.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-04-08 23:13 #5 av: JossanH

Jag har tränat när mina senaste varit 2 dagar och ca3-4 dagar gamla.
Handen var det lite jobbigt med eftersom den var ganska svullen så tog det väldigt lugnt. Överarmen var inte så farligt och jag har inga stora muskler att flexa med, där var det bara att köra på.
Simhallen skulle jag kunna gå till efter typ en vecka om tatueringen läker som den ska. Är man nojig kan man vänta 2 veckor. Håller med Hera om att en normal tatuering läker på max 2 veckor.

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.