Piercingar

Dåligt septumsmycke

2016-06-09 16:31 #0 av: tinymaboroshi

I mars när min septum var helt läkt så gick jag till India på Väla i Helsingborg och skaffade en septum clicker smycke. Jag betalade 200kr för det så jag tänkte mig att det skulle vara av bra kvalité och vara titan eller kirurgiskt stål, frågade inte vilket var dumt av mig. Sedan använde jag det några gånger här och där men i helgen så satte jag i det och hade det i flera dagar, säkert i 3 eller så. Jag märkte att det började bli ganska ömt men tänkte först bara att jag hade sovit på det eller något men när jag tog ut den för att byta i tisdags så såg jag att det var massa grönt på den och att metallen började bli brunröd. Fattade direkt att det är nickel i den. Det såg ut som när man har haft en billig ring på fingret för länge, så blir det grönt på huden och ringen ser rostig ut.

Bör jag skriva till dom och klaga, för betalade ju ganska mycket för det, eller får jag bara skylla mig själv för att jag inte fråga?

Anmäl
2016-06-09 16:32 #1 av: komigentam

Hade varit bra om du påpekade det ifall de inte själva märkt det!

Anmäl
2016-06-09 17:24 #2 av: Hera

Eftersom dom inte sagt att det är titan eller kirurgiskt stål kan du inte klaga på det. Så klart.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-06-11 14:15 #3 av: Zadeira

Det är upp till dig att fråga innan köp.

Däremot kan du gå tillbaka i efterhand och fråga dem. Inte klaga eller kräva något, men fråga dem om smycket.


Anmäl
2016-06-14 21:59 #4 av: Anatomorph

Det är koppar. Koppar ärgar grönt mot huden. Helt ofarligt, såvida du inte är allergisk mot koppar. (koppar är dessutom naturligt antiseptiskt, därför man använder det i bland annat som preventivmedel <kopparspiral>)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.