Läkning & Eftervård

Solskyddskräm tatuering

2016-07-07 22:24 #0 av: Trebit

Jag tatuerade mig på armen för ca 3 veckor sen, och tänkte gå över från att smörja med bepanthen till en solskyddskräm på dagarna, kanske börja vara i solen lite mer. Jag är ingen soldyrkare direkt, men det skulle vara skönt att slippa långärmat lite ibland nu när det är så varmt.

Det bör väl vara någon som passar känslig hud och gärna med 50 SPF, eller åtminstone 30. Är det någon som har något tips på ett bra märke? Glad

Anmäl
2016-07-07 22:32 #1 av: Maria

Nu är jag inte så kunnig men det låter som att kläder + solskyddscreme skulle vara det bästa. 3 veckor är ju inte lång tid.

/Maria

 

Anmäl
2016-07-07 22:34 #2 av: Hera

Ta 50. Den är ny och känslig. Helst kläder över.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-07-07 22:54 #3 av: Trebit

#1 #2 Ja den är ju väldigt ny det vet jag, jag har aldrig tatuerat mig på sommaren förut så det är därför jag frågar.
Tänkte mest ha solskyddsfaktor som extra skydd när jag ibland rör mig några minuter utomhus i jobbkläder som inte är täckande (jobbar annars inomhus), inte för att vara ute i solen i allmänhet.

Det jag efterfrågade i mitt inlägg var tips på märken av solskyddskräm som är bra för tatueringar. Så om någon har några erfarenheter av detta så lyssnar jag tacksamt!

Anmäl
2016-07-08 09:03 #4 av: Zadeira

Jag smörjde med Nivea Kids, Swim and Play tror jag den heter med faktor 30. Tog den jag använder till resten av kroppen och det funkade jättebra.


Anmäl
2016-07-13 22:30 #5 av: Rumblebee

Min tatuering har visserligen ett par år på nacken men nu i år så har jsg använt mig av Biosolis Kids sunmilk 50. Den har en hel del naturliga ingredienser

"Ingredients (INCI): Dicaprylyl Carbonate ,Aloe Barbadensis gel * ,Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Coconut Alkanes, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Propanediol, Pongamia Glabra (Karanja) Seed Oil, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Polyhydroxystearic Acid, Stearic Acid, Aluminum hydroxyde, Sodium Chloride, Brassica Campestris ( Rapeseed ) Oil *, Daucus Carota Sativa(Carrot)Root Extract*/ Helianthus Annuus (Sunflower)Seed Oil,* Coco-Caprylate/Caprate, Stearic Acid , Alumina , Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum, Lactic Acid, Tocopherol."
Vet tyvärr inte var den finns att köpa i Sverige. Enda nackdelen med den är att den är inte transparent och området man smörjer in blir vitaktigt. Men det tycker jag är okej med tanke på ingredienserna.

Anmäl
2016-07-14 08:04 #6 av: Trebit

#4 #5 Tack för tipsen! Jag ska kika speciellt efter de för barn, tänkte fråga på apoteket imorgon Glad

Anmäl