Piercingar

Septum. Hur ont?

2016-09-07 22:44 #0 av: belliiboii

Jag har letat runt lite och sett lite olika inlägg med olika frågor inför septum piecing. Men jag är en sån jävla nybörjare och kan inget så tänkte att jag lika gärna kan fråga. 

Jag har aldrig piercat eller tatuerat mig, bortsett från 3 hål i öronen i öronsnibbarna. Vilket inte kändes alls. Men hur ont gör det egentligen att ta en septum? ÄR SÅ JÄKLA OROLIG ATT DE KOMMER GÖRA ONT, ÄR EN SÅN MES. Sen de här med olika storlekar, hur vet man sånt?? Läketid (generellt)?? Tar man i brosket eller i skinnet innan?? HUR ONT GJORDE DET PÅ EN SKALA FRÅN 1-10 OCH HUR LÄNGE VARADE SMÄRTAN?

Vill att det ska se ut såhär (http://weheartit.com/entry/group/60227460) (https://www.youtube.com/watch?v=sISrGLz9c0g). Vill INTE INTE INTE att det ska se ut såhär (http://3.bp.blogspot.com/-G7Ne9QahiwM/UBb82Z5LkNI/AAAAAAAAAJE/Zx5iIIezCTw/s1600/Septum_16g_by_Rurekk.jpg) Har de något med storlek att göra?? Eller position att göra?? Eller själva smycket man sätter i?? 

Som sagt, är helt ny inom detta men är så sugen och feg tyvärr haha!

Anmäl
2016-09-07 22:49 #1 av: Jetaime

Min septum gjorde inte speciellt ont att göra. Faktiskt den av mina piercingar som gjorde minst ont, men det är väldigt individuellt. Jag hade inga problem alls med läkningen först efter några veckor när min kollega på jobb råkade armbåga mig rakt på piercingen. Efter det var den ganska bråkig, men faktiskt den som läkte bäst och snabbast och har varit minst problem nu efteråt (tror jag har haft den i 5-6 år nu).

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2016-09-07 23:02 #2 av: Herveaux

Jag vill också pierca septum, men ekonomin och livet kommer hela tiden emellan.
(Har dock ett gäng tatueringar, piercing i tungan och labret)

Storlek: Piercaren har bra koll på vad som passar just din näsa bäst.
Läketid: 6-8veckor
Placering: I skinnet, inte i brosket.
Smärta: Har som sagt inte själv piercat där, men det är tunn hud som ska piercas så tror inte den är så farlig. Jag tycker inte mina piercingar har känts speciellt mycket att göra, men det har varit en duktig piercare som har god handvana så att säga. Sticker bara till så är det klart. Sen kan man vara bra öm efteråt.
Sen beror ju nivån på smärta helt på hur smärtkänslig du är. Skämtar

Här kan du läsa mer om septum-piercing:
http://www.barbarella.se/Public/Studio/showSpecificPiercing?id=9

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2016-09-10 11:00 #3 av: Aldarien

Min septum gjorde ganska ont att ta men det är snabbt över! Tror att tången de satte dit först var det jag tyckte var jobbigast! Man är ganska känslig där och har koppling till tårkanalerna så tårarna rann på mig :-) Man tar inte i brosket utan i mellanrummet innan.
Den läkte fort på ca 4 veckor. Det är nog den värsta piercingen under läkning då man som sagt är känslig och första dagarna fick jag som hemska ilningar ibland, speciellt om det blev lite avlagringar kring hålen och då rann tårarna igen!
Låter ju kanske hemskt när jag läser vad jag skrivit...men den har varit helt värd det! Går över fort och min är helt problemfri efter läkningen och nästan så att jag glömmer att jag har den :-D

Anmäl
2016-09-11 19:36 #4 av: Magrat

Av mina piercingar så var septum den som var absolut värst. Som de andra skrivit, det tas inte i brosket utan i huden mellan. Själva sticket kändes inte jättefarligt, det är den förmorrade tången som är värst. Som också nämnts så kopplar den till tårkanalerna, så räkna med att det kommer lite tårar just när du tar den, det är inte på grund av smärta, bara att det är kopplat så.

Läkningen för mig tog väl kanske 7 veckor, mer eller mindre någon vecka. Och läkesmycket som sitter i är ju större än smyckena du använder efteråt. Själv är jag lite sugen på att töja min ;)

//  Leona

Anmäl
2016-09-25 14:41 #6 av: FrökenAnnorlunda

Min septum gjorde inte ett dugg ont, blodprov känns 20ggr ondare.
Efter några dagar så kliade den men det gick att stå ut utan att klia.
Den läkte på typ 3-4v men näsan var öm i ca 2mån, bara när något slog emot den dock 😊

Anmäl
2016-10-01 15:38 #7 av: [Raubtier]

Kändes knappt när jag tog min. Det som var jobbigt var under läketiden att böja ner huvudet. Att töja den gjorde dock otroligt ont.

Var så länge sen jag gjorde den så kan minnas fel, haft den i 7 år ungefär till och från. Iom att jag töjde den till 4mm växer den liksom inte igen.

Anmäl
2016-10-01 20:36 #8 av: Jessiegirl1811

Gjorde min för fyra dagar sedan och eftersom jag hade "för lite" hud där den ska sitta så kunde inte en tång användas men det är också för att vi fick placera min väldigt högt. Det gjorde inte alls ont, tyckte att pierca öronsnibbarna gjorde mer ont. Det värsta är väl nu när den är svullen som det svider och har sig lite.

Anmäl
2016-10-11 20:32 #9 av: Mischa

Det är ju alltid individuellt hur smärtsamt man upplever det, men självklart känns det.

Vill dock minnas att jag inte upplevde det särskilt jobbigt.

Ta ett djupt andetag när det påbörjas och andas ut.

Anmäl
2016-10-15 04:39 #10 av: TheCottonCandy

Jag har/har haft helix, vertical labret, septum och nostril piercing. Av dem tycker jag att septum gjorde mest ont att ta. Det är dock snabbt över och inget man inte kan stå ut med. 

Sen så är det klart att det kommer kännas att sticka en nål genom näsan, helt individuellt hur mycket dock,  men ska man vara fin får man lida pin  :P

Anmäl
2016-10-15 11:55 #11 av: itdoesntmatter

Jag gjorde septum förra året tror jag det var , tyckte de liksom sved väldigt mycket och ögonen rann som bara den :') Men värst var läkningen för mig men hann inte läka för typ 2 dagar efter får jag en smäll rakt på näsan ( inget slagsmål) haha , o de började blöda så mycket! Den blev sne så tog ut den :( 

Anmäl
2016-10-28 20:25 #12 av: sp0ngeb0b

Jag gjorde en septum för ca 1,5 mån sen. Hade läst på och hört med vänner och kommit fram till att det antingen gör sjukt ont eller inte alls särskilt ont. Men min piercare sa att oftast när det gör sjukt ont så har man piercat i brosket och inte i skinnet, vilket är fel! Så så länge du går till en seriös studio bör det ju vara lugnt på den fronten Skrattar men för mig gjorde det lite ondare än vad jag tänkt mig, men broskpiercingar i öronen har varit värre. Läkningen har hittills gått bra, tills jag slog i den väldigt mycket för 1 vecka sen. Hade väldigt ont i den i några dagar, sen gick det över och nu är det tillbaka som vanligt igen. 

Jag antar att du menar att du inte vill ha en ring som är stor i diametern liksom. När du gör en ny piercing kommer du antagligen få en relativt stor eftersom det ska finnas plats för svullnad vilket är naturligt under läkningen. (Av samma anledning som man får längre stavar i andra piercingar) Jag hade valet mellan en ring eller en retainer, och eftersom jag inte vill ha någon stor ring valde jag retainer. 

Anmäl
2016-10-30 20:15 #13 av: [Túrwen]

Som säkert innan besvarats är det individuellt hur man upplever smärtan men jag gjorde min idag och tyckte inte att det gjorde ont. Jag har piercat näsvingen tidigare och det gjorde betydligt ondare.. Jag har tatuerat mig fyra gånger varav den 4e tog mer än 5 timmar så jag är rätt så smärt tålig. Både mensvärk och magknip är värre och om inte annat så är den eventuella smärtan när man känner när man piercar sig över på någon sekund. Tror att du kommer klara det galant :) 

Anmäl
2016-11-02 23:57 #14 av: Kadoor

Har inte läst igenom några kommentarer, så vet inte om någon har skrivit samma sak haha.

Jag tyckte inte att min septum gjorde så ont att göra egentligen. Är i vanliga fall väldigt känslig, speciellt mot smärta. Men denna gjorde inte så ont. Det som var värst enligt mig var tången, men eftersom att det är över väldigt fort så var det ingen fara. Piercingen tas i skinnet mellan brosket och "kanten" av näsan. Dvs. en sweetspot alla har i näsan. 

 Skulle säga att smärtan för mig låg på en 5.5 ca, på en skala 1-10. Men jag vill också säga att om man verkligen vill ha en piercing, så tror jag att det är värt det även om det gör ont! Smärtan går över fort, och den ömmar såklart en del ganska länge efteråt. Men det är sånt man får räkna med också, tycker jag.

När det gäller tjocklek och storlek är det en smaksak. Det vanligaste, vad jag vet, är 1.2 och 1.6 mm. Du kan ju kolla upp lite bilder och försöka se vad du tycker om bäst. Piercaren frågar vilken man vill ha av dem. Vet inte om 2 mm & tjockare eller tunnare än 1.2 mm är vanligt, så kan inte säga så mycket om det. 

Gällande läketid så ligger den mellan 6-8 veckor, men allt är individuellt. Alla har ju olika bra läkkött. Själv läkte min efter typ 10-12 veckor, men har dåligt läkkött och dessutom tror jag att min var ganska läkt innan det med haha. Är lite småparanoid av mig.. 

Hur det ser ut, med placering osv, beror på hur långt piercaren sätter den och vilken tjocklek & diameter du har. Den ska i regel sitta så långt ut som möjligt, så att den hänger fint och rakt, samt jämnt(det är det jag har läst/hört). Rådfråga piercaren och visa bilder tycker jag! Då kan hen komma med tips osv. :)

Anmäl
2016-11-12 21:28 #15 av: ThatCuteThingie

septum känns knappt att ta men de gör ondare att töja dock så är du rädd för smärta var säker på vilken storlek du vill ha :)

Anmäl
2016-11-12 21:42 #16 av: Hera

#15 Det är som sagt individuellt. Det gjorde inte ont för dig men många tycker det gör ont.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.