Läkning & Eftervård

Tatuering

2016-10-23 11:32 #0 av: Zaanken

Gjorde klart min tatuering i måndags förra veckan. Men ett parti strax intill armhålan ser ut såhär. Bilden är inte riktigt rättvis, men det blir gula/gröna varskorpor. Något jag bör vara orolig över?

Anmäl
2016-10-23 20:18 #1 av: [H1Z1]

Oj, har jag aldrig varit med om :O och jag har en hel del ^^' ser även rodnad på det. Sitter ju precis på ett ställe som "inte alltid" får vara ifred då du rör på armen ^^' Ta inte bort skorporna försök istället tvätta med parfymfri tvål och Lactacyd är något jag verkligen rekommenderar och som salva rekommenderar jag Bepanthen vilket är en rätt tjock salva så det jag gör är att jag lägger de i varmt (vattnet värmd i mikron ^^) vatten en stund så blir den nästan rinnig och klibbig istället och stryker på :) Viktigt då dina skorpor inte får slitas bort. Sen är det alltid bra att kontakta tatuerare då de vet mer såklart. Jag har aldrig haft var-skorpor men haft lite krabb och detta har verkligen gjort susen och produkterna jag nämnt är verkligen super :) Lycka till! 

Anmäl
2016-10-24 14:28 #2 av: Zaanken

Tack för svar. Jag använder lactacyd och bepanthen. Pratade med tattueraren och rekommenderade att inte smörja på dom skorporna. Bara tvätta med lactacyd och att dom skulle käka fortare utan smörja. Hon sa även som du att det är ett känsligt ställe då man alltid rör på armen och skinnet är mjukt där. Kan ha kommit in något skräp från jobbtröjan dagen efter trodde hon också då det är ganska mycket "damm" på jobbet. Men att jag skulle hålla koll på det och eftersom det bara var där och inte resterande del av tatueringen behövde jag inte vara särskilt oroad. Men vaksam.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.