Piercingar

Pierca näsvcingen

2017-06-06 14:38 #0 av: [Luka_]

Hej!

Jag sak troligen pierca näsvingen i höst och jag har några frågor kring detta. 

Jag är mest nervös för ut det ska kännas, det känns ju olika för alla men hur kändes det för er om ni har piercat näsvingen? Hur minskar man risken för att den ska bli infekterat? Har ni tips på några bra piercare i Östergötland?

Tacksam för svar, ha en bra dag! Glad

Anmäl
2017-06-06 14:44 #1 av: Aleya

Man går till en piercare som tar hål med nål.
Det känns bara ett litet stick.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2017-06-06 14:46 #2 av: Carrosh

Det kan ju så klart göra ont, men det är ju ganska kortvarigt, eftersom det går rätt fort. Det är läkningen som kan vara jobbig.

För att minska risken för infektion:
* Gå till en seriös piercare, som piercar med kanyl.
* Se också till att piercaren följer de riktlinjer som finns gällande hygien (använder handskar, håller på åldersgränser osv.)
* Läkningsstaven/-ringen sitter i hela läkningstiden och tvättas med koksaltlösning.
* Inte pilla. Tvätta händer innan du rengör.
* Byt örngott ofta under läkningstiden (du kan vända på kudden, så du har varje sida en natt var).
* Inte bada, ingen alkohol under läkningstiden osv.
* Se till att vara frisk när du gör piercingen.

Tyvärr har jag inga tips på piercare i Östergötland, men det har nog säkert någon annan här inne :)

Anmäl
2017-07-07 09:05 #3 av: VeilofElysium

Tycker att den piercingen jag haft i näsvingen var mest smärtsam och kroppen stötte ifrån sig den trots att jag gjorde om piercingen ett antal gånger och med olika smycken. Har inte haft problem med min labret eller septum de har båda läkt bra och gjorde inte särskilt ont. Men så kan det väl vara individuellt hur ens kropp reagerar på smärtan och på piercingsmycket.

Anmäl
2017-07-08 19:22 #4 av: Alvirpo

Piercade näsvingen i våras och tyckte inte det gjorde ondare att pierca än brosket i örat typ. Var dock väldigt ovant i början, att ha en stor ring i näsan Förskräckt Första veckan minns jag att jag störde mig något enormt på att jag kunde se den i ögonvrån hela tiden också haha. Läkningen gick väl lite sådär, lekte med ringen alldeles för mycket så fick en liten infektion efter typ 5 veckor, men efter koksaltlösning 2 ggr/dag samt microcid (antibakteriell kräm) på natten i nån vecka så försvann det och läkte fint efter det!

Se till att rengöra noga enligt instruktioner från piercaren och pilla inte på piercingen så ska det nog gå bra! Skrattar

/ Angelica

People cry, not because they're weak, but becasue they have been strong for too long

Anmäl
2017-07-08 19:35 #5 av: Aleya

#3 mysko det där med att den stöttes bort. Hur gick det till liksom? Har aldrig sett en näsvingen med bortstött piercing. Vandrade den neråt eller hur gjorde den?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2017-07-09 12:49 #6 av: VeilofElysium

#5 Den svullnade och smycket åkte lätt av ..Spelade ingen roll hur jag skötte den och att jag gick till piercare och gjorde om proceduren flera gånger. Ska tillägga att jag jobbar inom restaurang och inte får ha piercings så jag tar alltid ut dem, dock inte under läkningstiden och är mycket noga med rengöring. Min labret och min septum har jag aldrig haft problem med. Min septum behöver jag iofs aldrig ta ut eftersom att jag kan vända in den när jag jobbar. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.