Läkning & Eftervård

När byta broskpiercing

2017-10-29 16:58 #0 av: Zacinca

Hej! Jag gjorde en Helix på India i Malmö (med kanyl såklart) i början på augusti och de rekommenderade att man bytar smycket till ett kortare efter 8 veckor för att undvika att den längre staven blir ivägen. Jag piercades med en Labret på 1.2 mm 8 mm lång, och hon som piercade den rekommenderade att byta till en 6 mm lång när det gått 8 veckor. På andra ställen har jag läst/hört att man absolut inte ska byta smycke förrän det är 100% läkt. Vad säger ni om det? Vilket gäller?

Anmäl
2017-10-29 17:05 #1 av: Hera

Det ska vara helt läkt innan man byter smycke. Det kan ta bra mycket längre tid än 8 veckor.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-10-30 06:09 #2 av: sp0ngeb0b

Jag har hört samma sak från min piercare. Jag har bytt stav varje gång, kanske inte efter 8 veckor just men när den börjar kännas bra/bättre och staven känns väldigt lång. Har aldrig haft några problem med det, och har då bytt alla mina minst en gång under läkningen. En kortare stav sitter på plats och åker inte fram och tillbaka som en lång gör, det kan skapa irritation. Så klart måste man ändå ha plats för eventuell svullnad så man kan inte ha den hur kort som helst. Men om den känns bra kan du gå till en piercare och be dem byta, gör det inte själv!

Anmäl
2017-10-31 15:31 #3 av: litettrassel

Jag piercade mig också i augusti och har blivit rekommenderad att inte röra nått på minst 6 månader, vill jag byta topp så är det ok men inte byta smycket i stort.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.