Piercingar

Septum luktar dåligt

2018-05-21 22:08 #0 av: EmmaLisaH

Jag piercade septum i november förra året och för någon månad sen blrjade den lukta illa men inte mycket. Nu även fast jag tvättar en gång per dag med vatten och mild tvål/koksaltlösning så börjar den lukta direkt när jag nuddar den, vilket väldigt obehagligt. Jag försöker att undvika att röra på den under dagen pga hygieniska skäl, den är varken öm eller sårig på något sätt, så varför är det såhär? Är det någon annan som har på samma sätt eller vet nån hur man ska sköts den för att undvika detta?

Anmäl
2018-05-22 01:07 #1 av: Carrosh

Det är döda hudceller och smuts som ger den lukten, helt normalt. Det är bara att fortsätta tvätta den med koksaltlösning (undvik tvål på slemhinnor - det torkar bara ut), och vrid den så att du får tvättat hela smycket och runt hålet.

Iom att du har ett främmande föremål i näsan så kommer döda hudceller fortsätta att sätta sig på smycket, allt kommer ju inte ut med snoret då något sitter i vägen för utfarten. Känner själv av det där nu och då, jag har haft min i tio års tid.

Anmäl
2018-05-22 15:09 #2 av: Magrat

Jag upplevde bara att det luktade första året. Sedan när det läkt så märker jag ingenting.

Jag tvättar den med vatten när jag duschar. Det är allt. Är den nyare skulle jag rekomendera att fortsätta med koksaltslösningen.

//  Leona

Anmäl
2018-05-22 18:08 #3 av: Annielle

Jag har aldrig haft någon illalukt från min över huvud taget under de ca 5 år jag hade min, kan nämna att jag har väldigt bra luktsinne dessutom.  Jag skulle fråga en piercare om det om jag vore orolig.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2018-05-23 11:17 #4 av: sp0ngeb0b

Jag har också känt en svag lukt från min septumpiercing, liknar lukten som kommer från mina töjningar i öronen, och den lukten vet jag är normal då alla jag känner med töjningar har den. Jag ser till att rengöra regelbundet, och jag tror inte någon annan känner lukten från septumen. Jag menar, den sitter rätt upp i min näsa och jag känner bara en svag lukt, tror inte nån annan märker det då. Mer än så vet jag tyvärr inte men skadar säkert inte att kontakta en piercare och fråga om råd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.