Problem

Missformat öra efter örhänge

2018-07-17 00:16 #0 av: Melden

Visste inte vart jag skulle skriva detta men aja. Jag tog helt enkelt ett hål i mitt öra, asså inte på den vanliga platsen utan högst upp där det finns mest bråsk. Jag hade i läkar örhänget men såg senare desto längre tiden gick så fick jag typ en böld i hålet där örhönget va och slutade alldrig göra ont. Tillslut beslöt jag mig att byta örhänger till ett "vanligt" örhänger. Alltså inte ett läkar örhänge. Men denna böld försvann alldrig och nu har jag tagit bort örhänget helt och hålet å är nu rädd att mitt öra har blivit missformat då man kan känna att bölden bara är bråsk. Vad ska jag göra finns det nått man kan gö för att få bort detta eller kommer de va kvar för alltid. Plus på bilden ser man bara framsidan på bölden. Den är extremt mycket större på andra sidan av örat:(

Anmäl
2018-07-23 12:24 #1 av: Grodan

Infektion förmodligen. Jag skulle tvätta med Jodopax, just för att det kan döda de mest elaka bakterierna och i vissa fall även häva påbörjade abcesser (varbölder).

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-08-11 10:31 #2 av: litettrassel

Frågan är om du har en underliggande infektion som gör att du svullnat eller om det är en keliod (broskansamling). En inkapslad infektion går inte att göra något åt själv mer än med jodopax och sedan ett besök hos doktorn om den inte går ned.

Keliodansamlingar finns det många huskurer för bland annat att du kan badda den med kamomillte eller Tea three oil.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.