Läkning & Eftervård

Infekterad tragus / piercing

2018-11-04 20:16 #0 av: BergThor

Gjorde min tragus för ca en månad sen och idag såg jag att den blivit infekterad och det är som en liten, liten röd bula som sticker ut från hålet (se bild).
Gjorde den hos en tatuerare/piercare med riktig kanyl.
Fick rådet att inte snurra (men gjort det ändå) och att inte tvätta något extra utan bara skölja i samband med dusch. Har sköljt några gånger med koksaltlösning iallafall.

Är det bara att ge upp och ta ut staven och låta hålet läka ihop eller går det att rädda?

Anmäl
2018-11-04 20:48 #1 av: Hera

Prova med koksaltlösning 2 gånger per dag.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2018-11-05 06:42 #2 av: eli1991

Den röda ploppen är en keloid (stavning?) och är en sorts "dålig ärrbildning". Jag har fått dessa på olika piercingar och det har aldrig gått att rädda dom eller ha dom kvar utan jag har alltid behövt ta ut dem då de aldrig läker ordentligt. Fick så på näsvingen och den röda lilla bulan är kvar än idag trots att jag tagit bort piercingen för 10 år sedan.
Vad jag förstår uppkommer detta av att det blir för mycket rörelse i hålet när det försöker läka, exempelvis att man pillar mkt på piercingen, har en ring i som snurrar etc.

Det är min erfarenhet :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.