Etikettläkning-och-eftervård
Läst 8954 ggr
Jills
2014-08-25, 11:07

Flagor lossnar vid tvätt

Nu är ju den första tatueringen gjord, i torsdags (det är måndag idag). Igår märkte jag att de berömda flagorna/skorporna hade börjat komma. Och:

Dels känns det som att all färg lossnar, men det här antar jag är rätt normalt?

Det är små flagor/fjäll över hela tatueringen, så den ser ju inte klok ut. Men det antar jag också är normalt?

Problemet är dock att vissa av dessa flagor lossnar när jag tvättar den och smörjer in den. Jag tvättar den väldigt försiktigt, stryker på lite vatten, stryker på lite flytande tvål och sköljer bort allt försiktigt med handen. Men ändå lossnar en del.

Och när jag smörjer så känns det som att ännu mer lossnar. Har Bepanthen. Det blir som små svarta korn, och en del liknar svart ludd, som liksom "åker runt" i salvan när jag smörjer in. Och de flagor som lossnar är svarta, men jag antar att det också är normalt? Tatueringen är i gråskala.

Grejen är att min tatuerare sa att jag absolut inte får klia bort skorporna, och det vet jag ju. Hon sa även att det går att "se" om färgen har släppt pga att kunden har kliat bort skorporna, eller om färgen har släppt på naturligt vis. Och att om kunden har kliat bort skorporna så fyller hon inte i färgen gratis. Hoppas ni förstår hur jag menar. Så nu börjar jag bli orolig att hon ska tycka att jag inte har skött tatueringen som jag borde. Men jag kliar ju inte på flagorna. Jag tycker jag är väldigt varsam.

Kan det vara en bra idé att byta salva till Helosan?

Afturelding
2014-08-25, 11:41
#1

De ska lossna, men av sig självt (vid tvätt exempelvis). Man ska bara inte ta bort dem med flit. Är du så försiktig som du påstår så är det ingen fara 🙂

Att den ser fjällig ut är normalt, och likaså känslan av att färgen lossnar. 

Du kan byta till helosan om du vill, den kladdar också mindre vilket jag själv tycker är skönt.

/Rebecca
Sajtvärd på kladsomnad.ifokus.se
Medarbetare på fantasy.ifokus.se

Rumblebee
2014-08-25, 13:19
#2

Tycker att det låter som en helt vanlig läkreprocess. Hur gör du när du tvättar den? Något jag tycker är mer varsamt är att först blöta tatueringen sedan arbeta in tvålen i händerna först och sedan försiktigt stryka det på tatueringen och försiktigt skölja av. Och bephanten blir lite mjukare att smörja med om du värmer upp den lite grann med varmvatten från kranen

Jills
2014-08-25, 13:27
#3

Jag gör ungefär så, jag tar vatten med handen och blöter försiktigt, sen tar jag flytande tvål i handen och stryker den försiktigt över tatueringen, och sen sköljer jag av.

Testade att värma den i handen några minuter, och det kändes bra!

Nina
2014-08-25, 13:53
#4

Det är normalt att överbliven färg lossnar. Så länge man inte pillar bort det så är det ingen fara.

Jills
2014-08-25, 19:51
#5

Oki, det känns ju bra. Hur länge brukar det hålla på att lossna skorpor?

Tips på vad man kan göra när det kliar som satan?

En annan fråga. Ska tillbaka om två veckor och slutföra tatueringen. Då är ju tatueringen helt läkt. Blir det som att tatuera på vanlig hud då? Under första sittningen gjorde ju skuggningen rätt ont  då hon gick över linjerna hela tiden som redan var ömma.

Aldarien
2014-08-25, 20:50
#6

Det kan se helt förskräckligt ut när den flagnar så man behöver inte bli orolig. Jag är inte alls så försiktig som ni verkar vara när jag tvättar och smörjer och har inte haft några problem med att färgen lossnat. Att det lossnar en hel del är normalt. ..som någon skrev över här så är det pillande och att man försöker dra bort flagor som kan ställa till det! Hos mig brukar det flaga i ca 3 dagar. Nästa sittning kommer du säkert tänka att det är skönt första sekunderna när det känns som om någon äntligen kliar ordentligt på tatueringen! Efter dessa få sekunder så känns det lite ömmare än förra gången om de går tillbaka och jobbar på den gamla…men det är inte allt för jobbigt ;-)

jillan
2014-08-26, 11:31
#7

Nu börjar min oxå flagna. Man är ju orolig trots att man inte behöver.

Jills
2014-08-26, 18:20
#8

Ja, det känns verkligen som om hela tatueringen ramlar av… Den ser inte riktigt klok ut. Men jag gick faktiskt till tatueraren idag för jag var lite orolig och hon sa att det såg jättebra ut och att jag hade skött om den bra. Så nu känns det lugnt. Men det ska bli jäkligt kul att göra klart den om två veckor!

Nymphadora
2014-08-27, 16:21
#9

Det bästa sättet att klia utan att klia är att "smiska" huden. Alltså slå försiktigt med öppen handflata mot huden där det kliar. Det ger samma effekt som att klia, men är inte lika brutalt och du riskerar inte att slita bort någon sårskorpa.

Rumblebee
2014-08-27, 17:45
#10

Du kan även prova att blåsa på den, det gjorde jag på min ich tyckte det hjälpte lite grann. Det plus att försöka vara fokuserad och upptagen med annat

Upp till toppen